A házunk legforgalmasabb helyisége: a gyerekszoba

Amikor az otthonunkat tervezgettünk, megfogadtunk egy építészt, akivel megbeszéltek, hogy milyen vágyaink és elképzeléseink vannak és ő az alapján tervezett nekünk egy házat, ami tökéletesen passzolt a környezetébe és teljesen megfelelt az elvárásainknak. A házunk két szintes, alul található a nappali, konyha, ebédlő, előszoba, fürdőszoba és a hálószobánk a párommal. A felső emelet pedig a gyerekek birodalma: három gyermeket terveztünk és eszerint három kisebb szobát neveztünk ki számukra, valamint van egy közös, nagy szobájuk, melyet játszószobának találtunk ki. Ezen kívül van még az emeleten egy fürdőszoba, egy vendégszoba, és még egy pici, ablak nélküli szoba, ami raktárként szolgál, és amiből fel lehet jutni a padlásra. A játszószoba a nappali után a legnagyobb szoba a lakásban és általában a legzsúfoltabb is. Mivel sikerült egymásutáni években a feleségemnek megszülni a három gyereket, és mivel a legtöbb barátunk szintén kisgyermekes, így általában ha vendégség van nálunk, akkor mindig fent kötünk ki az emeleten a játszószobában. A szobában rengeteg polc van, meg különböző ládák és dobozok. Van egy nagy asztal is, amit körbe tudnak ülni a gyerekek, ha rajzolni szeretnének, vagy hasonlóak, de ha nagyobbak lesznek tervezünk vásárolni ebbe a szobába három különálló íróasztalt és ez lesz a tanulószobájuk is.

A polcok és a ládák roskadásig tele vannak mindenféle játékkal. Sokkal közülük ajándékba kaptunk a barátainktól és a nagyszülőktől, de nagyon sokat mi vásároltunk a gyerekeinknek, mivel szeretnék ha minél több impulzus éri őket. Ezért is kevésbé vásárolunk babákat, mackókat meg autókat (habár ezekből is bőven akad), hanem inkább olyan játékokat szoktunk, amelyek használata közben fejlődnek és tanulnak.

Mivel a feleségem és én is utálunk vásárolni, de mivel ez sajnos egy megkerülhetetlen dolog a mai világban, ezért a következő kibúvót találtuk nemrég. Épp Minecraft gyémánt kardot szerettünk volna venni a gyerekeknek, amikor rátaláltunk egy szuper webshopra, ahol mindent lehet találni, ami gyerekjáték. A kardokat azért vettük, mert nagyon kérleltek a gyerekek, hogy mindenképp olyat szeretnének, pedig amúgy a legtöbb Minecraft játékuk olyan figuraszett, amivel történeteket tudnak kitalálni és úgy játszani. Habár a karddal is lehet történeteket kitalálni, csak akkor ők kell legyenek a szereplők. De azt hiszem ez végül is, nem is olyan rossz játék. Na de a lényeg mellett elsiklottam. Szóval beleszerettem ebbe az oldalba. Annyira jól van felépítve és rendszerezve, pont mint egy jól megtervezett épület. A következő kategóriákból lehet választani: Mesehősök, babajátékok, kreatív játékok, járművek, plüssök, szabadtéri játékok, társasjátékok, építőjátékok, elektromos játékok, jelmezek, iskolafelszerelések. Ezen kívül külön rálehet keresni lány és fiújátékokra, habár mi személy szerint nem nagyon hiszünk abban, hogy a nemek szerint más játékok illetik meg a gyerekeket: nálunk a két fiú ugyanúgy főzőcskézik, mint ahogyan a lány kardozik velük és ezt így találjuk helyesnek. Ezen kívül egy külön menüponton belül rá lehet keresni arra is, hogy mik az éppen aktuálisan akciós játékok. Persze ez szemfényvesztés, hogy megkívánj valami olyasmit, és meg is vedd, amire nincsen szükséged. Mi soha nem szoktuk csak úgy unalomból nézegetni ezt az oldalt (leszámítva azt az időszakot, amikor felfedeztük), hanem egyszerűen, ha tudjuk, hogy milyen játékot szeretnék vásárolni, akkor megnyitjuk az oldalt és megkeressük. És csodák csodája, mindig minden van, amire csak szükségünk lehet. Tényleg minden!

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az előbb felsorolt menüpontok közül mindegyiknek rengeteg almenüpontja van. Mondok néhány példát: ha arra kattint az ember, hogy kreatív játékok (nekünk ez a kedvencünk), akkor a következőt látja: festős, rajzolós, kreatívok; gyurmák és kiegészítők, puzzle, kirakós; aqua dragons; gelli baff; gravitrax játékok; ido 3D játékok; környezet tudatos játékok; nyomdázás; oktatók, készségfejlesztők; slime trutyik és ragasztók; tangle tekergő; tetoválás, matrica; tudományos játékok, kísérletek; varrás, kötés, kézimunka; vasalható gyöngyök; vegyes kreatív szettek; bűvészkedés; ékszerkészítők; logikai játékok; memóriajátékok; naplók, emlékkönyvek; agyagozás; gyöngyfűzős játékok; készségfejlesztő fajátékok; kreatív fajátékok; 3doodler kreatív szettek; színezhető divat, táska; mozaikkészítő, pötyi kirakó; földgömb; matricák és kiegészítők; gumikarkötő készítők; játék hangszerek; aqua beds; kreatív játékok; ügyességi játékok; cra-z-art játékok; divattervezés, dizájn; és így tovább Ez csak az első oldal, de ezek kívül még van négy. Ha pontos szeretnék lenne, akkor 38 altéma van összesen a kreatív játékokon belül. De ott van például a lány játékok menüpont, ami 47 további kategóriát számol, vagy a mesehősök kategória, ami a nyolcvan altémájával elviszi az aranyérmet.

De mindemellett van még más is az oldalon. Mármint értem ezalatt a hasznos információkat, amire mindenkinek szüksége van, aki online vásárol. Mik is ezek? Általános szerződési feltételek, adatvédelmi nyilatkozat, fogyasztói tájékoztató, elállási nyilatkozat minta, szállítási információk, játékszakértő blog, tájékoztató a személyes adatok kezeléséről és a garanciáról, valamint az oldaltérkép. Persze, erre azt mondaná mindenki, hogy ez az a rész, amit senki nem olvas el. De azért itt is vannak hasznos dolog. Például az elállási nyilatkozat bárkinek jól jöhet, aki, miután kézbe kapta a rendelését, rájön, hogy mégsem szeretné megtartani azt, és ennek sokféle oka lehet, például az, ha a jelmez, amit megrendelt nem felel meg méretben a gyerkőcnek. Ezen kívül szerintem fontos még elolvasni a szállítási információkat, ha már rendel az ember tőlük. Az ingyenes házhoz szállítás 20.000 forint felett működik, és két variáció létezik, ami a csomagok kézhez kapását illeti: vagy házhoz szállítja a futár, vagy csomagpontra lehet kérni a csomagot. És amit én még melegen ajánlok, hogy érdemes megismerni, az a garancia menüpont.

Szóval ez a mi titkunk. Jövőre biztosan innen fogunk iskolafelszerelést is vásárolni a legnagyobb gyereknek, így legalább megússzuk a szeptember eleji nagy zsúfoltságot a boltokban. Persze, ez az iskolakezdés azt is jelenti, hogy lassan itt az ideje az asztalvásárlásnak is. Na asztalt, azt pont nem árusítanak, de iskolatáskától kezdve gyerekszoba-dekoráción át uzsonnás dobozig mindent innen fogunk beszerezni sulikezdésre, az tuti. Már izgulok, ha belegondolok. Olyan gyorsan telnek az évek és úgy nőnek ezek a gyerekek, mint a gomba. Még pár év és már morcos tinédzserként be fognak zárkózni a szobájukba és nem fogunk tudni ajándékokat vásárolni nekik, mert rettenetesen igényesek lesznek és felnőttholmikat akarnak majd maguknak, hogy nagynak tűnjenek. Persze, ennek a kornak is meg lesz a maga szépsége, de azért most jobban élvezem a gyerekcsipogást, mint a tinédzsermorogás gondolatát.