A mai nap, és a bukósisakok

walnut-tree-539780_640Ami a hétvégét illeti, elég fárasztó volt. Annyi mindent kellett itthon csinálni, azt hittem, soha nem lesz vége egyik napnak sem.

A hétvégi tennivalók

Már csütörtök, péntek beszélgettünk arról, hogy mit szeretnénk a hétvégén csinálni. A történet onnan indul, hogy egy éve, hogy vásároltunk egy házat. Azóta folyamatosan csinálgatjuk, ahogyan mi szeretnénk, és persze mindig van mit. Hol kint dolgozunk, hol pedig bent.

Most hétvégén a hozzáépített kazánházat szerettük volna leszigetelni, hiszen ez nem történt meg ez előtt. Ezenkívül szombaton hoztak még egy kocsi fát, és azt be szerettük volna hordani míg nem esik az eső. Igaz vasárnap egy kicsit csöpörészett, de nem volt vészes, és addigra már a vége felé jártunk a fahordásnak.

Azt gondolom, annak, akinek van háza, tudja jól, hogy mindig van mit csinálni. Itt akkor nincs csak munka, ha valaki fáradt, vagy nincs kedve dolgozni. Na a mi hétvégénk nem ilyen volt.

Sokszor fárasztó

Azon gondolkodtam, hogy azért amikor az ember dolgozik, akkor egész héten stresszel, jön megy, intézkedik…A hétvége mindig olyan, hogy arra vágyik az ember,  hogy pihenjen. Nem elég, hogy hétköznap munka van, még hétvégén is. Na most ez a helyzet nálunk is. Hétköznap is munka, hétvégén is, és utána minden kezdődik előröl.

Sokszor igen csak fárasztó, de el nem cserélnél semmi pénzért. Sokszor eszembe jut, hogy milyen volt, amikor még egy panel tömbben laktunk. Hozzá kell tennem, én egy emeletes ház nyolcadik emeletén nőttem fel, így minden újdonság volt, amikor ezt választottuk. Soha ez előtt nem volt kertem. Persze láttam már kertet, mert a mamámnak volt, és sok mindent láttam nála, de az, hogy nekem saját kertem legyen, gondozzam…Na most megkaptam, majdnem 2000m2 telekkel.

Pár perces pihenő

Persze enni kell, pihenni is kell, így azért ebédelni csak leültünk egy kicsit. Bevallom, nem bánom, hogy korábban sötétedik, hiszen így nem dolgoztunk mg este 9 kor is. Azért nyáron ezt csinálni, a 40 fokban, és még estig is, teljesen ki szoktam tikkadni.

Semmi másra nem vágytam, mint egy fürdőt vegyek, és lemossam az egész napi izzadságot, és port magamról. A hungarocell tudjátok hogy tud szállni, a sok apró kis golyócska…

A párom Laci, ő a kanapéra heveredett le úgy ahogy volt, és esett neki a katalógusának. Még valamelyik nap vett egy motoros újságot, vagy katalógust, és azóta is ott hevert az asztalon. Most kéznél volt, így mindent meg tudott nézni, a kerekektől a bukósisakokig mindent. Annyira nem tudom, hogy mik vannak egy ilyen újságban, hiszen én nem nagyon szoktam nézegetni.

Én annyira nem rajonok az újságokért. Érdekes, mert egy időben voltak újságok, amiket folyton megvettem heti, illetve havi rendszerességgel. Ma már nem érdekelnek, hiszen az interneten mindent meg lehet nézni, amit szeretnénk. Nem gondolod? Azt hiszem, lassan leágazóban lesz az újságok ideje. Majd lesznek virtuális lapok, amit a számítógépen fogunk megvásárolni, lehet, hogy ez a jövő?.

Azért ma sem volt könnyebb, én olyan fáradt voltam. Ma éreztem igazán, hogy egész hétvégén nem volt megállás. Máskor azért megnézünk este egy filmet, vagy valamit, de most mind a ketten olyan fáradtak voltunk, hogy nem vágytam másra, mint az ágyamra. Persze nem panaszkodom, hiszen ez már a miénk és akár mit csinálunk, ez már nekünk marad.