A napelem rendszerrel javítunk a házunk költséghatékonyságán

A házunk építése során arra törekedtünk, hogy a lehető leginkább költséghatékonyra tervezzük meg. Mára már beláttuk, hogy ez egyáltalán nem sikerült, ugyanis hatalmas a rezsiköltségünk. A havonta érkező csekkekre jelentős összeget kell félretennünk. Nem tudom, hogyan voltunk képesek ennyire félretervezni a dolgokat.

Ezt a hibát most szeretnénk kijavítani, próbálnánk változtatni a jelenlegi helyzeten. Az egyik kedves barátunk, Dezső ajánlotta nekünk, hogy vásároljunk napelem rendszert, ugyanis azzal energiahatékonnyá tehetjük a lakásunkat és sokat faraghatunk a villanyszámláinkon is. Az ötlet megtetszett nekünk, így egyből megkérdeztük tőle, hogy honnan lenne érdemes napelem rendszert vásárolnunk és kit kellene megbíznunk a munkával.

Dezső azt ajánlotta, hogy először nézzünk fel a sporoljnapelemmel.hu internetes oldalra, ahol tájékozódjunk a rendszerről, majd ha valóban okos befektetésnek tartjuk, akkor kérjünk egy árajánlatot.

Jobbat nem tudtunk, így megfogadtuk Dezső tanácsát és felmentünk az említett weboldalra, aminek a fő mottója: Spórolás és napelem – Itt a lehetőség, hogy leszámolj a rezsiszámláiddal! Ez az üzenet, persze egyből megtetszett nekünk. Az oldalon több cikk által ismertetik az érdeklődőkkel a napelem rendszert. Ezeket nyilvánvalóan elolvastuk, nem akartunk ismét meggondolatlanul beleugrani valamibe, mint ahogy a házunk építésénél tettük.

Spórolás és napelem – Itt a lehetőség, hogy leszámolj a rezsiszámláiddal!

A weboldalról többek között megtudtuk, hogy mi a napelem működési elve. A rendszer a napfénnyel érkező elektromágneses sugárzást alakítja villamos energiává. Ezt az inverter alakítja át váltakozó árammá, amit már fel lehet használni a háztartásban is. Így nem kell a szolgáltatótól vennünk az áramot, hanem mi magunk termelhetjük meg azt a napfény segítségével.

Természetesen a napelemekkel ellátott ház a napsütés mentes órákban sem marad áram nélkül. Több módszer van, de a legnépszerűbb megoldás a hálózatra visszatápláló napelem rendszer, ami azt jelenti, hogy a háztartás ugyanúgy az áramszolgáltató hálózatán marad, mint korábban. Azonban mivel nappal a napelemek messze többet termelnek, mint amennyit egy átlagos családi ház fel tud használni, ezért az áram egy jelentős részét a szolgáltató hálózatába töltődik fel. Éjszaka viszont, amikor a napelemek nem termelnek, már a háztartás veszi az energiát a szolgáltatótól. A lényeg, hogy villany mindig lesz egy napelemes házban is.

Az olvasottak bennünket nagyon megfogtak, emiatt egyből kitöltöttük az oldalon található űrlapot. Reméljük, hogy nem túlságosan drága egy napelem rendszer és ki tudjuk fizetni a vele járó költségeket, ugyanis az árát biztos vissza fogja hozni.

Ha nektek is megtetszett a Spórolás és napelem – Itt a lehetőség, hogy leszámolj a rezsiszámláiddal! szlogen és örülnél, ha minden előnyét kihasználhatnád a napelem rendszernek, akkor ajánljuk, hogy nézz fel a sporoljnapelemmel.hu internetes oldalra. Biztos neked is meg fog tetszeni, amit ott látsz.