Az Acélpartner nélkül nem tudtam volna felépíteni a raktáramat

A mezőgazdaságban tevékenykedem, földjeim és állataim vannak. Mondhatni van egy nagy gazdaságom, több alkalmazottam és egy boldog félig-meddig tanyasi életet élő családom. Szerencsére az élet és a sors úgy hozta, hogy már 7 vagy 8 éve a birtokaink virágoznak, folyamatosan bővül a vásárlóink köre, egyre több alkalmazottat tudok foglalkoztatni. A mezőgazdasági tevékenységek – a búza, kukorica, zöldség és gyümölcs földek – mellett el tudtam kezdeni kicsit foglalkozni a borászattal és a pálinkafőzéssel is. Továbbá már évek óta elég nagy összeget tudok megtakarítani rövid és hosszú távra egyaránt, mind a család részére, mind pedig a farm jövőbeli fejlesztése és bővítése számára.

Ennek a több éve tartó rendszeres és növekvő megtakarításnak köszönhetően tavaly nyáron nagy építkezésbe fogtam bele a farmon. Nem mondom, hogy minden gördülékenyek haladt, mert egy hatalmas acélszerkezetű raktárról volt szó. Ebben a raktárban fogom majd tartani a munkagépeket, amikkel a földet művelem, de lesznek benne kisebb helységek is a kerti szerszámoknak, a szalmának, az állatok tápjának, valamint a sok különféle növényvédő szernek és mindennek, ami eddig össze vissza kallódott a farmon. Ez egy nagy központi csarnok szerű lesz, kissé távolabb a háztól és közelebb a földekhez. Innen tudnak elstartolni a gépek mondjuk aratás idején. Tehát ez egy elég monumentális építmény, amihez rengeteg acél lemez szükséges, és ehhez értő szakemberek.

Így hát keresnem kellett még anno egy céget, akik le tudják gyártani, sőt akár meg is tudják tervezni a hatalmas acélszerkezetet, és még esetleg forgalmaznak is acél lemezeket, hogy egy cégtől tudjak mindent beszerezni a nagy raktáram vázához. Sokat keresgéltem, tanácsot is kértem, még nem rátaláltam az Acélpartner Kft-re, akik egy nagyobb cégcsoporthoz tartoznak és acélfeldolgozással és kereskedelemmel foglalkoznak.

A cég 1999-ben alakult, azóta fontos szereplője a piacnak. A régi Budapesti Vegyipar Gépgyár területén található, pontosabban a Gyömrői út 76-80- szám alatt a X. kerületben. Olvastam a honlapon, és alá is tudom támasztani, hogy a cég garantálja, hogy 1-3 munkanapon belül ajánlatot tud adni, majd pedig 1-2 hetes határidővel teljesíteni is tudják a vállalt munkát. A honlapon, az acelpartner.hu oldalon meg lehet találni továbbá a cég munkatársait is, feladatkörükkel, telefonszámukkal és e-mail címükkel együtt.

Az Acélpartner Kft. több dologgal is foglalkozik. Első körben CNC vezérlésű lángvágással és CNC vezérlésű plazmavágással. Ezekhez több méretben rendelkeznek láng és plazmavágó gépekkel, ami nagyfokú rugalmasságot biztosít a cégnek, így rövidebb idő alatt tudják teljesíteni a munkákat. Foglalkoznak még hegesztési gyök előkészítéssel és felülettisztítással is. Utóbbit kézi köszörűvel, majd szemcseszóval tisztítják kellően finomra. Az élletörés is szerepel a cég szolgáltatásai közt, amely során hegesztési gyökelőkészítéssel látják el az alkatrészeket. CNC gépi forgácsolással is foglalkoznak, valamint lemezlakatos munkák elvégzésével is. Továbbá acélszerkezetek gyártásával – ami az én esetemben szükséges volt és építőipar tervezéssel, amelyre szintén igényt tartottam én magam is.

Van lehetőség a cégnél úgynevezett bérmunka igénylésére is, ami azt jelenti, hogy ha a vevőnek arra van igénye, akkor a cég feldolgozza a vevő által biztosított alapanyagokat is. Erről a bérmunkáról bővebben az alábbi linkre kattintva olvashat az érdeklődő: https://acelpartner.hu/bermunka. Az is látható a https://acelpartner.hu/bermunka oldalon, hogy milyen méretű csiszolóval dolgoznak a szakemberek, továbbá, hogy igény esetén vállalnak szemcseszórással felülettisztítást is.

A bérmunka mellett még van egy remek lehetőség, amelyet a cég szolgáltatásai közt találunk. Ez pedig a hitelvizsgálat. Ez azt jelenti, hogy a vevőnek van lehetősége a halasztott fizetést is igénybe venni, mivel egyes munkálatok nagyon nagy volumenűek, így nem kis összegre lenne szüksége a vevőnek, ha egy az egyben akarná fizetni az alapanyagot vagy a munkálatokat. A cég egyik partner biztosító társasága ehhez megállapít egy hitelkeretet, amely az ügyfél számára tejes mértékben díjmentes.

A következő szolgáltatása a cégnek pedig az acélkereskedelem. A cég forgalmaz többek között melegen hengerelt lemezeket, több típust is. Ezek is mind megtalálhatóak a honlapon, méreteik, minőségük, felhasználhatóságuk, és a szabvány számával megjelölve, plusz még fényképek is vannak mellékelve. A raktáron lévő lemezek közt szerepel a melegen hengerelt, ötvözetlen durva lemez több minőségben is. Ez a típus használható szerkezeti acél, gépek, hidak, járművek, nehéz gépek, közepes és nehéz szerkezetek gyártásához, valamint felhasználható meleg üzemű berendezésekhez, hőtartó tartályokhoz is. A következő típus a melegen hengerelt finomszemcsés durva lemez, amelynek hasonlóak a felhasználási területei, csupán nem meleg, hanem hideg üzemű berendezésekhez használják. A következő a melegen hengerelt, vagy betétben edzhető durva lemez, ami nemesíthető, és acél, gép és szerszámgyártáshoz alkalmas leginkább. Végül pedig a szintén melegen hengerelt növelt folyáshatárú és kopásálló durva lemez.

Érdekesség, és fontos megemlíteni, hogy a honlapon található ‘Média’ fülnél megtalálja a kíváncsi érdeklődő a cég és a cégcsoport közösségi média profiljait. Ugyanis fent vannak a Facebookon, a You Tubeon, az Instagramon, sőt még a Linkedinen is. Szerepeltek érdekes reklámkampányban, amelyről szintén lehet olvasni a honlapon. Továbbá a cégcsoport társadalmi szerepvállalásáról is lehet információkat – pontosabban linkeket – találni, hogy milyen civil szervezetekben és miket tevékenykedtek, természetesen az iparághoz kapcsolódóan. Vannak még rádiós interjúk is feltöltve, egészen 2017-től máig, amelyek nagyon érdekesek lehetnek. Az Acélpartner Kft. megjelent már többször a napi sajtóban, szakcikkekben is, és ezeket is meg lehet tekinteni a honlapon. Végül pedig könnyen meg tudjuk nézni a cégcsoport többi tagjának a honlapjait is és a cég webshopjára is egyszerűen át tudunk menni.

Végül, ami szintén egy remek dolog, hogy a cég honlapján van karrier lehetőség is. Ugyanis keresnek több pozícióra is munkatársakat. Van, amihez szükséges a képzettség, de olyan is van, amit könnyű betanítás után lehet is végezni. Jelenleg a cég keres darukezelő, termék összeszerelő munkatársat, amelyhez több feltétel is szükséges, vizsgák, alkalmasság és jó fizikai állapot. Keresnek még lángvágó munkatársat is, amihez szintén előny a már meglévő tapasztalat. Majd keresnek targoncás, alapanyag raktáros munkatársat is, amihez szükséges engedély, illetve tapasztalat is.

A honlap részletes tanulmányozása után meg is rendeltem a szükséges alapanyagokat, felvettem a kapcsolatot a céggel, minden tervembe beavattam őket, majd adtak is ajánlatot és nem sokkal később meg is kezdődtek a munkálatok a farmon.

Alig várom már, hogy néhány hónap múlva elkészüljön a hatalmas raktáram, bepakolhassunk mindent, és beállhassak a nagy munkagépekkel. Nagy munkálatok voltak, bár tudjuk, hogy egy építkezés sosem lesz egyszerű és több benne a kellemetlen meglepetés, mint a kellemes. Ugyanakkor az Acélpartner Kft. segítsége, szakértelme, a tökéletes alapanyagok és a tervezés, méretre vágás nélkül sokkal nehezebb lett volna az egész munka. Így nagyon szerencsés vagyok, hogy rátaláltam erre a cégcsoportra. Lassan, de biztosan elkészül a raktár és szabad utat kap a farmom, hogy még tovább bővüljön, növekedjen és ki tudja, lehet a jövőben szükség lesz még egy ilyen raktárépületre.