Az építész hobbija a motorozás

Sokan vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy a hobbijuk egyben a munkájuk is. Az építészet is szerintem ilyesmi. Építészmérnöknek lenni egy hivatás, nem tudja senki úgy csinálni ezt a munkát, hogy nem ad bele mindent. Nagyon szép hivatás ez. Mér egészen kisgyermek korom óta tudom, hogy építészettel szeretnék foglalkozni, így azon szerencsés kevesek közé tartozom, akik tényleg szeretik és élvezik a munkájukat.

De ahogyan mindenkinek, nekem is van életem a munkán kívül, nem tervezek házakat a szabadidőmben. Szeretek a családommal lenni, kirándulni, utazni, és persze motorozni.

Sokan meglepődnek, mikor mondom, hogy nagyon szeretek motorozni. Nem tudnak elképzelni a motoron, egyesek szerint nem vagyok oda való. Pedig nagyon szeretem.

A motor is csak egy jármű, egy szállítóeszköz, mégis teljesen más, mint mondjuk egy autó. A motor sokkal gyorsabb, sokkal szabadabb rajta az ember. A motor nem fedett, de egy kabrióhoz sem hasonlítható. Teljesen szabadnak érzi magát rajta az ember.

Szerintem a motorosok nagy része nem is azért motorozik, hogy eljusson egyik helyről a másikra. Sokkal inkább maga, a motorozás szeretete miatt ülnek fel a motorra, és szerintem ez a szép benne.

Vannak motoros felvonulások, fesztiválok, amikre én is előszeretettel ellátogatok. Szinte hihetetlen, mennyire közzel tudja hozni az embereket az az egyszerű dolog, hogy ugyanazt a járművet kedvelik. Hiszen a motorozás nem csak arról szól, hogy hova megyünk, hanem arról, hogyan tesszük ezt. Nem csak egy egyszerű közlekedési forma, a motorozás egy életmód! Valakinek pedig ez jelenti a kikapcsolódást, egyfajta szabadidős elfoglaltság.

Az egyik ilyen motoros fesztiválon került szóba, hogy mennyire fontos a megfelelő gumi az egyes típusoknál. Ahogyan az autók esetében, a motoroknál is rengeteg különböző gumi van, mindegyiknek más a mérete, hiszen minden motornak más méretű kereke van.

Nehéz olyan helyet találni, ahol van megfelelő gumi a motorodra, főleg, ha nem valami sima, utcai használatú gumit keresel, hanem egy kicsit merészebb irányba keresnél.

Itt ajánlották nekem a https://www.motortire.hu oldalt, ahol szerintem minden egyes modellre lehet megfelelő gumit kapni. Itt szerintem a legtöbb márka motorgumijait meg lehet találni.

A https://www.motortire.hu oldalban az is jó, hogy nem csak méret és márka szerint lehet keresni, hanem a gumik össze vannak szedve aszerint, hogy mire szeretné használni őket az ember.

Persze, mindegyiket motorkeréknek akarjuk használni, de nem is erre kell gondolni ez alatt. Vannak például chopper gumik, cruiser gumik, sport gumik, moped gumik, slick gumik, sport túra gumik, versenygumik is. A gumikat aszerint tették kategóriába, hogy milyen terepen használja az ember, vagy milyen típusú a motorja.

De aszerint is alkottak kategóriákat, hogy hány zónásak a gumik. Itt lehet kapni két-, három-, és ötzónás kerekeket is.

mindenkinek magának kell eldöntenie azt, hogy melyik gumi illik a legjobban hozzá, a motorjához, a motorja használatához és a vezetési stílusához.

Többen is mondták, hogy ezt a céget keressem, hogyha úgy veszem észre, hogy a motorom gumija már nem a régi. Sokan ajánlották a https://www.motortire.hu oldalt, mert ebben a webáruházban mindenki megbízik.

Innen az ország bármely pontjára szállítanak gumikat, így mindenkihez el tudják juttatni a prémium minőségű, kedvező árú kerekeket.

Az oldalon van egyébként egy szerviz elérhetőség is, aki szeretné, annak itt, eben a szervizben elég jó áron fel is teszik a kerekeket.

Csupa jót hallottam eddig róluk, a motoros találkozón mindenki el olt ájulva attól, hogy milyen jó árban vannak a gumijaik, és mennyire gyorsan, pontosan teszik fel ezeket a szervizben a járgányokra.

Nekem bőven elég volt ez a sok jó vélemény, amit hallottam róluk a motoros találkozón. El is mentettem az elérhetőségüket, a honlapjuk a kedvenceim közé tettem, így most, mikor elkopott a gumi a motoromon, egy megbízható, korrekt helyről tudtam beszerezni az utánpótlást, méghozzá nagyon kedvező áron.

Ezért is jó, ha az ember rendszeresen látogat motoros eseményeket, mert nem csak barátokat és későbbiekben túra társakat lehet itt szerezni. Rengeteg hasznos motoros tippet mondtak nekem azok akik már régebb óta motoroznak, mint én.

Nekem csak nagyjából 5 éve van meg a jogosítványom motorra és 3 éve vettem egy csodás motort. A téli időben nem használom annyit, mert ezeken nem véd meg semmi a hidegtől, de nyáron rendszeresen elővettem a kedvenc motoromat.

Ideje is volt már egy kerék cserének. egyébként a https://www.motortire.hu oldalon arról is van egy szuper leírás, hogy mikor célszerű kicserélni a gumit a motoron, sőt, egy rövid kis kisokost is összeraktak a kezdő motorosok körében előforduló kérdésekről és válaszokról. Szerintem ez egy nagyon hasznos olvasmány a motorosoknak!

A https://www.motortire.hu oldalon olvastam, hogy minden gumit más keménységűre kell fújni, ezt mindig az adott gumi gyártója jelzi a dobozon vagy a gumin valamilyen formában. Mindig meg kell nézni, hiszen így lehet csak tökéletesre fújni a gumikat. Ha használjuk a motort, nagyon nem mindegy, hogy milyen nyomás van a kerekeiben. Fontos, hogy ezt hetente ellenőrizni kell, ahogyan az autók esetében is kellene. Ha magas vagy alacsony a nyomás, az esősorban a tapadást befolyásolja, roncsolja a gumit, és balesetet is okozhat.

Innen tudtam meg azt is, hogyha nincs téli gumink a motorunkra, akkor azt tapasztalt sofőrök helyettesíthetik akár egy jobb minőségű túra gumival is. Igaz, a hideg hőmérséklet miatt nem ajánlatos télen elővenni a motort, de nem lehetetlen, csak sokkal nagyobb odafigyelést igényel a motorozás ebben az évszakban.

A https://www.motortire.hu oldalon olvastam azt is, hogy mit tehetek azért, hogy sokkal tovább legyenek jók a motorom gumijai. Ugyanis ezeket is lehet védeni, amivel meghosszabbíthatjuk a gumik élettartamát. Fontos, hogy mindig helyesen legyen beállítva a gumik nyomása, hiszen, ahogyan már írtam, a helytelen nyomás roncsolhatja a gumit. Fontos, hogy ne tegyük ki semmilyen kémiai vegyületnek vagy közvetlen napfénynek a gumit. Télen például ha sózott utakon járunk, az is megrövidítheti a gumi használati idejét.

Írnak még itt arról is, hogy vajon megéri-e használt gumit venni, vagy hogy megéri-e az olcsó vagy középkategóriás gumi helyett a prémium darabokat venni. Sok érdekes kérdést vizsgálnak meg az oldalon, ezért mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el.

Építészmérnökként ha lehet mondani, akkor matekos és műszaki beállítottságú vagyok, mégsem mertem egyedül kicserélni a gumikat a motoromon. Szerintem fontos, hogy az ember tudja, meddig éri meg otthon bütykölni valamit és mikortól van szükség profi segítségre. Mivel nem sokat értek a motorokhoz, nekem egyértelmű volt, hogy fel fogom keresni a https://www.motortire.hu oldal szervizét, és itt fogom feltetetni az innen rendelt gumikat, amikhez egyébkét nagyon jó áron jutottam hozzá. Az oldalon nagyon nagy a választék és gyakran vannak akciók is, így egészen jó ajánlatokat is ki lehet itt fogni.

Onnan tudtam, hogy cserélni kell egyébként, hogy a gumi már nagyon kopott volt. Ugyanúgy, mint az autóknál, itt is figyelni kell a mintázatot, hiszen ebből lehet tudni, mikor érdemes kicserélni a kereket, mikor van szükség új gumira. A gumin nem éri meg spórolni, hiszen egy jobb minőségű gumi sokkal tovább tart, sokkal jobb a tapadásuk ezeknek a gumiknak, általában mindenben jobban teljesítenek, mint az olcsóbb, kevésbé prémium darabok. Persze nem minden az á, mindig érdemes előre tájékozódni, hogy milyen véleménnyel vannak a motoros társaink a kiszemelt gumiról.

De az egyes modellekről vannak leírások is a https://www.motortire.hu oldalon, így itt is lehet olvasgatni.

Összességében nagyon meg voltam elégedve a https://www.motortire.hu oldal termékeivel, a szállítással és a szereléssel is.

Egyedül otthon nem tudtam volna kicserélni a gumit, de a https://www.motortire.hu szervizében úgy tűnt, hogy az egész folyamat gyerekjáték. Persze, csak azért gondoltam így, mert a szakemberek, a szerelő, aki végezte a gumicserét, nagyon tapasztalt volt, neki ez egy rutin dolog, tényleg gyerekjáték a számára a gumicsere.

Gyorsan végzett mindennel, beállította a gumikat, megfelelő méretre fújta őket, egyeztettük, hogy mekkora nyomás az ideális a kerékben, hogy otthon tudjam majd magamnak figyelni.

A csere és a gumi sem voltak drágák, szerintem nagyon olcsón dolgoznak ennél a cégnél, aminek örülök, hiszen így jó áron lett lecserélve a gumi a motoromon.

Örülök, hogy hallottam erről a cégről, és hogy ilyen jó fej emberekkel hozott össze a hobbim, ami már-már egy életstílus nálam.

Igyekszem kihasználni, hogy még süt a nap, hogy vannak olyan napok, amikor lazán el tudok menni motorozni egy kicsit anélkül, hogy megfagynék, mert télen sajnos nem lehet annyit motorozni. Szerencsémre pont jó idő volt, amikor kicseréltettem a kerekeket, így e tudtam menni kipróbálni őket. Ahogyan sejtettem, szuperül teljesítettek az autópályán is, a tapadásuk nagyon jó, olyanok, amilyenre szükségem van. Sokkal könnyebb vezetni az új gumikkal, sokkal nagyobb biztonságban érzem magamat.

Szóval sikerült kicseréltetnem a motor gumijait így ősszel. Szuper, hogy ajánlották a https://www.motortire.hu oldalt, mert nagyon meg vagyok velük elégedve. Szupergyorsan sikerült kicserélni a kerekeket, így ki tudom élvezni, hogy még tart a jó idő. Biztos vagyok benne, hogyha valaki legközelebb engem kérdez róla, hogy hol vegyen kereket, én is a https://www.motortire.hu oldalt fogom ajánlani neki,mert maximálisan meg voltam elégedve a szolgáltatásaikkal és a termékeikkel is.

https://www.motortire.hu
https://www.motortire.hu