Az építészet és a varrás is nagyon érdekel – fő a kreativitás

Ha építészet, akkor számomra Bauhaus! A Bauhaus egy németországi művészeti, építészeti és formatervezési iskola volt, amely 1919-től 1933-ig működött. A Bauhaus stílus a 20. század legmeghatározóbb nemzetközi építészeti stílusa. Az 1920-as és 1930-as években indult hódító útjára, leginkább Walter Gropius német építész nevéhez köthető, ugyanis ő alapította Weimarban 1919-ben. A név egy művészeti és kézműves iskoláról származik, amelyet Clara von Ostrowsky grófnő alapított 1837-ben egy Berlin melletti vidéki birtokon. A Bauhaus a történelem egyik legnagyobb hatású iskolája, amely Európa- és Amerika-szerte nagy hatást gyakorolt a modern építészetre. A Bauhaus-stílus épületek egész generációjának építészeti arculatát határozta meg, beleértve a magánházakat és az olyan köztereket is, mint a kórházak és iskolák.

A Bauhaus fő elveit szeretném a következőkben összefoglalni. Először is ott a funkcionalitás – azaz hogy az építészetet a céljának megfelelően kell megtervezni, nem pedig pusztán a stílus vagy a szépség miatt. A következő pont az egyszerű forma – az esztétikának egyszerű geometriai formákon kell alapulnia, nem pedig bonyolult íveken vagy díszítéseken. Fontos még a technológia használata – azaz hogy új anyagokat kell használni új formák létrehozásához, a betont, az acélt és az üveget már akkor használták, amikor az iskolába érkeztek, kísérleteztek a műanyagokkal is, amelyek mára már mindennapossá váltak. Ott van még a térbeli egyensúly fontossága is – eszerint minden helyiséget úgy kellett kialakítani, hogy legyen köztük hely, hogy a levegő szabadon keringhessen; ez a “Licht und Luft” (fény és levegő) néven vált ismertté.

De nem csak az építészet terén műveltem ennyire ki magamat: a kreativitásomat a gyakorlatban leginkább a varrásban élem ki a mindennapok során. Az új varrógépemet a Varrógépguru webshopból rendeltem, és nagyon elégedett vagyok vele. A gép pontosan olyan, amilyet kerestem, és ráadásul sokkal olcsóbb is, mintha máshol vettem volna. A legjobb azonban az, hogy remek a csapatuk! Minden kérdésemre gyorsan válaszoltak, türelmesek voltak és minden kérdésemre válaszoltak, még akkor is, ha eleinte nem értettem a válaszaikat. Mindent elintéztek nekem, és segítettek, hogy a megfelelő modellt kapjam meg. Mindenképpen ajánlom ezt a webshopot mindenkinek, aki új varrógépet szeretne vásárolni anélkül, hogy túl sok pénzt kellene fizetnie érte, vagy heteket, esetleg hónapokat kellene várnia, amíg végre megkapja a rendelését. Már évek óta varrok, és sok különböző gépem volt már. Ez messze a legjobb, ami valaha a birtokomban volt. Annyira csendes, hogy még akkor is lehet használni, amikor a gyerekek alszanak a szomszéd szobában. Rengeteg funkcióval és öltéssel rendelkezik, amelyek nagyon sokoldalúvá teszik. Automatikus tűbefűzővel is rendelkezik, ami nagyon hasznos. Már van egy régi Brother varrógépem (nem tudom biztosan a típusszámát), ezért olyat kerestem, ami kompatibilis vele. Nagyon könnyű volt megszokni ezt az új gépet, mivel sok funkciója megegyezik a régi gépemével. A fő különbség az, hogy ez a gép dupla tűs öltéssel rendelkezik a dupla varráshoz, valamint egy gomblyuknyomó lábbal a gomblyukak készítéséhez. Nagyobb asztallal is rendelkezik – ami sokkal hasznosabb, mint gondolná! Nagyszerű, hogy két varrógépem van otthon – most már használhatom az egyiket, míg anyukám, amikor nálunk van, a másikat! Szerencse, hogy volt a webshopban Brother varrógép, ugyanis ez a kedvenc gyártóm.

A Varrógépguru egyébként kifejezetten impozáns szortimentet vonultat fel. Ez azt jelenti, hogy nem egy, nem kettő, hanem számos olyan márka különböző modelljeit forgalmazzák, amelyek világszerte ismertek. Biztos vagyok benne, hogy minden látogató megtalálhatja a vele leginkább kompatibilis darabot, akár ipari, akár hobbi varrógépet keres. Jómagam a háztartási varrógépeket használók csoportjába tartozom, de azért megcsodáltam a teljes kínálatot. A Brother-ön kívül még olyan nagy márkák kaphatóak itt, mint például a Singer – ami szerintem a legikonikusabb, ha a varrógépekről van szó -, illetve a Jack és a Pfaff is széles körben ismert és megbízható márka.

Már jó ideje kerestem egy új varrógépet. Nem vagyok szakértő, ha a varrásról van szó, bár már jó ideje varrok, de nagyon érdekel, hogy megtanuljam, hogyan kell használni ezt a gépet. Sok véleményt olvastam a különböző típusú varrógépekről és márkákról, de úgy tűnt, nem találtam meg a számomra megfelelőt. Elmentem néhány üzletbe személyesen, de az alkalmazottak nem voltak túl segítőkészek vagy tájékozottak arról, hogy mit árulnak, így nehéz volt számomra döntést hozni, így gondoltam végül arra, hogy inkább egy webáruházban vásárolok. Így több lehetőségem lenne, és időt spórolhatnék azzal, hogy a városban kocsikázva keressem a tökéletes terméket – gondoltam. És milyen jól tettem, hogy erre az útra léptem, hiszen így akadtam rá a Varrógépguru webáruházára. Úgy kezdtem a keresést, hogy beírtam a Google-ba a “Brother varrógépek” kifejezést, és rákattintottam az egyik linkre, ami feljött. Azért kattintottam rá arra, mert informatívnak és professzionálisnak tűnt a kis szöveg alapján, amit láttam. Amikor megnyitottam, láttam, hogy egy tök szuper oldalra kerültem, így azt gondoltam, hogy ha ezek az emberek hajlandóak időt fektetni a weboldalukba, akkor biztosan jó hírűek is. (És ezt abszolút jól is gondoltam, ugyanis a tájékoztatásra és a megkeresések kezelésére is nagyon igényesek.) Szóval most nagyon elégedett vagyok, hogy egy ilyen szuper webshopot találtam és egy ilyen jó gépet tudtam beszerezni, abszolút baráti áron. Bátran ajánlom a Varrógépguru csapatát minden érdeklődőnek!