Bárhonnan jöhet segítség, ha építkezésről van szó

Először csak azért kerestem rá az ingyenes hirdetés feladás kulcsszavakra az interneten, mert el szerettem volna adni a régi telefonomat, mivel még működőkepés volt.  Annak vagyok a híve, hogy semmit sem érdemes kidobni, amíg még működik, amíg még javítható, vagy amíg újra fel is lehet használni őket. Ezért amikor a telefonomat eladtam, rátaláltam a nextapro.hu weboldalra, ami a későbbiekben is nagyon sokat segített nekem az otthonom felépítése és berendezése során.

Na de kezdjem az elejéről. Habár eladni és nem vásárolni készültem első lépésben, azért végig olvastam minden hasznos információt, amit a Nextaprón találtam a működésükről és a szabályaikról. Habár gondoltam, hogy egy telefon nem tiltott termék, de azért a tiltott termékek listáját is végig olvastam, mert kíváncsi voltam. Pozitív hozzáállásnak tartom, hogy egy apróhirdetésekkel foglalkozó oldal határokat szab önmagának és nem engedi, hogy az emberek olyan dolgok eladására és beszerzésére használják, mint például: szexuális szolgáltatások, engedélyköteles fegyverek és a többi. Mielőtt hirdetni kezdesz, azt hiszem érdemes elolvasnod egy ilyet listát, legalábbis ha olyan oldalt használsz, amelyiken létezik ilyen felsorolás. A moderátorok egyébként ellenőrzik a hirdetés címét, szövegét, képét és azt, hogy megfelelő kategóriába van-e feltöltve. Ha pedig valamelyik hiányos, vagy helytelen, akkor jeleznek neked, mert addig nem lehet élő a hirdetésed.

Aztán, emlékszem, olvasgattam a biztonságos vásárlásról is. Azóta már betéve tudom azt a felsorolást, hiszen nagyon sokat vásároltam az utóbbi időben és figyeltem arra, hogy nehogy becsapjanak. De akkor csak azért olvastam el, hogy semmilyen olyan hibát ne kövessek el, amitől nem tűnhetek a többi felhasználó számára megbízhatónak. Szóval csakis személyes átvétellel voltam hajlandó eladni a telefonomat, nem kértem senkit arra, hogy utaljon nekem pénzt. Ugyanígy figyeltem arra is, hogy a telefon valósan értékeljem és akkora árat adjak meg neki, ami nem túl olcsó (mivel ez is intő jel csalásra). Jó minőségű képeket töltöttem fel a telefonról, de ha valaki kérte, akkor szívesen készítettem még képeket pluszba.

Szóval mindent komolyan és hivatalosan csináltam és csakhamar eladtam a telefonomat. De ez már rég volt, és azóta már megszámlálhatatlanul sok üzletet kötöttem a Nextapro oldalon keresztül. Utaltam nektek már az elején arra, hogy az otthonom építése és berendezése során használtam az oldalt. Kezdjük az építkezéssel.

Körülbelül 10 évig élte és dolgoztam külföldön, amire sikerült annyi pénzt szereznem (és bátorságot), hogy fel tudtam építeni magamnak egy otthont. Mivel az évek alatt dolgoztam kőművesként és asztalosként is, voltak elképzeléseim, hogy mit szeretnék, de ehhez mindenképp kellett egy igazi szakember. Mivel a szülőfalumba költöztem haza, ezért tudtam az otthoni kínálatot: volt egy részeges mesterember, akivel nem akartam dolgozni; volt egy “mesterember”, akit mindenki Mekk Eleknek csúfolt és volt egy, aki betegség és öregség miatt nem rég vonult vissza. Szóval keresnem kellett valakit a környékről! És akkor jutott eszembe, hogy a Nextapron szolgáltatásokat is szoktak hirdetni, tehát kereshetek magamnak mesterembert. Mégpedig a közelből sikerült is találnom! Eddig nem meséltem, de a Nextapro apróhirdető oldalnak van egy olyan funkciója is, hogy megyékre és településekre lehet konkrétan rákeresni. Ez pedig minden esetben sokat segít az embernek. Ha szolgáltatásról van szó, tény, hogy nagyon nagy üzletet kellene ígérni az illetőnek, hogy megérje neki órákig utazni egy másik megyébe, hogy ott dolgozzon. Ha nagy méretű termékről van szó, akkor is fontos, hogy rá tudsz keresni a környékedre, hiszen nagy dolgokat nem lehet küldözgetni postán, személyesen kell utána menni. (Persze van az a nagy dolog, ami megéri, majd én is mondok egyet.) Ha meg kisméretűek a termékek, akkor is jobb a közeledből vásárolni, mert van lehetőséged megnézni a terméket és akkor dönteni róla, hogy szeretnéd vagy sem megvásárolni.

Na de sikerült egy nem messzi községből szerezni mesterembert, akinek megvoltak a saját emberei és velem együtt kibővülve tervezgetések és megbeszélések tömkelege után neki fogtunk felépíteni az egyemeletes, nem túl nagy családi házamat. Édesanyám volt a legboldogabb, hogy haza költöztem a faluba, de a legszomorúbb is, hogy hiába építek családi házat, mégis egyedül vagyok.

Aztán jött a második fázis, a berendezkedés. Ehhez is szinte minden a Nextapro oldal segítségével szereztem be. Többek között egy olyan vagány könyvespolc rendszert is, ami a nappalim egyik felének teljes falrészét betemeti. Ez volt az, ami miatt hajlandó voltam rengeteget utazni. Persze, tiszta szerencse, hogy rátaláltam, Én általában úgy kerestem, amikor a berendezéseket nézegettem, hogy a saját megyémre és annak +20 kilométeres körzetére kerestem. Ez, úgy gondoltam, tökéletesen elegendő táv, ennél tovább semmiért nem megyek sehova. Úgyhogy nagy szerencse, hogy a könyvespolc előző gazdája kiemelt hirdetésben árulta a könyves polcát. Merthogy ilyesmire is van lehetőség az oldalon. A sima hirdetések teljesen ingyenesek, de ezért már fizetni kell. Szóval az előző gazda szerencsére fizetett érte, hogy mindenki lássa a polcát, még az is, aki nem is akar polcot vásárolni, mert így eljutott hozzám, aki beleszerettem és akinek pontosan szüksége is volt rá. Úgyhogy egy teljes napom oda ment a polcért való utazásra, az előző tulajdonossal való small talkokra és az esti beszerelésre. De megérte, mert csodás polcot sikerült szereznem, amihez igazítani tudtam az otthonom többi berendezési tárgyát is, hogy találjanak. Minden mást a már említett megye és +20 kilométeres sávból szereztem be, amire szükségem volt. Édesanyámnak nem is jött, hogy elhiggye, hogy ilyen ízlésesen és részletesen be lehet rendezni egy lakást használt tárgyakból. Pedig nem is volt olyan nehéz az egész, csak türelem kellett hozzá, hogy soha ne vegyek meg semmit, ami nem tetszett igazán és várjak még az igazira. Szerencsémre a Nextapro apróhirdető oldal van annyira népszerű, hogy rengetegen használják és folyamatosan változik a kínálat. Szóval nekem nagyon sokat segített az építkezésben és a berendezésben is. Kár, hogy társkereső hirdetéseket tilos közzé tenni, mert már van egy szép otthonom, de nincs párom, akivel betöltsük a falak közötti űrt.