Egy építész filmekből is inspirálódik

Már egy ideje a saját építészeti cégemben dolgozom, de eleinte nem volt könnyű, kifejezetten nehéz volt elindítani a dolgot. Én is megkérdeztem magamtól, hogyan vesznek mások észre, amikor először indítok be egy építészeti céget indítok. eleinte főleg az volt a gond, hogy nem volt saját portfólióm az ügyfelek számára, amit bemutathatnék. De akkor meg hogyan kaphatnám meg az első egyéni projektet, ha nem is tudok felmutatni nekik eddigi munkákat? Egy cég felépítése a semmiből nem könnyű. Számos építész más-más gonddal szembesül, de ha az ember már korábban is elismert cégeknél dolgozik, és az adott pozícióból származó ismereteket és kapcsolatokat felhasználja egy új cég bevezetésénél. Az első ügyfelek a korábbi munkák idején épült kapcsolatokból származnak.

Egy másik út a saját céged birtoklásához az, hogy elhelyezkedsz egy jó cégnél partnerré váljunk, ott dolgozol egy darabig, és ha elégedettek veled, akkor végül partner lehetsz, és egyszer majd te is irányíthatod a vállalatot. Mi történik azonban, ha valaki el akarja indítani a saját cégét, és nem áll módjában használni az előző munkájában megismert ügyfelekkel kialakított kapcsolatokat? A figyelemfelkeltésének a titka az, hogy építsd ki saját platformodat, ahonnan elindíthatod a céged fejlesztését. Építs alapot a kapcsolatokhoz, és erőforrásokhoz, amelyek támogatnak, és alapot adnak az új cég felépítéséhez.

Győződj meg róla, hogy a saját cég elindítása az, amit valóban akarsz. A cég semmiből való kiépítése az egyik legnehezebb dolog, amit valaha is megteszel. Annak érdekében, hogy sikerüljön, keményebben kell dolgozni, mint amennyit el tudsz képzelni. Számos előnye van annak, hogy a saját cégét vezeti az ember, mint pl. a kontroll, a rugalmasság és a szabadság, de valószínűleg az életed legnagyobb kihívása lesz. Évekig tartó következetes elkötelezettségre van szükség, és nehézségekbe ütközhet. Készíts egy tervet, és miután elkötelezted magad a saját cég elindításának, használd azt útmutatóként.

Mondd el mindenkinek, hogy céget indítasz, és az első projektedet keresed. Attól függően, hogy milyen kapcsolatban állsz a főnökkel és mik a munkaszerződés feltételei, azt is javaslom, hogy mondjad el a jelenlegi munkáltatódnak. Az egyik legjobb módja annak, hogy az ember önmagát reklámozza, egy blog indítása. Válassz egy speciális rést a tervezett piacon. Adj meg egy olyan nevet a blognak, amely tükrözi azt a témát, amelyről írni szeretnél. Legyen következetes, informatív, érdekes és szórakoztató, és így gyorsan bevonzza a következő ügyfeleket. Légy őszinte a tapasztalatod szintjét illetően, és írj arról, hogyan dolgozol a saját cég elindítása felé. A blog hatalma egyszerűen elképesztő, hogy elérjed azokat az embereket, akikkel kapcsolatot létesítenél, és később esetleg üzletet kötnél.

Az új emberekkel való találkozás lehetővé teszi, hogy gyorsan építs ki erős üzleti kapcsolatokat, amelyek sok évig tarthatnak a jövőben. A digitális kapcsolatépítés, a közösségi média használatával és a blogban tett észrevételekkel gyorsan létre fogsz hozni egy elég nagy hálózatot. A digitális hálózatod növekedni fog, és az esélye, hogy megtalálod az első ügyfeled, még nagyobb valószínűséggel válik elérhetővé.

Ezután látogass el a könyvtárba, iskolai körzetébe és bármely más szervezetbe, amely segítségre szorul. Az építészeti szolgáltatásokat nyújtó önkéntes tevékenység az első olyan projekteket adhatja meg, amelyeket a webhelyeden meg lehet jeleníteni. Építsen fel egy weboldalt, mert amikor a potenciális ügyfelek úgy döntenek, hogy egy projektet akarnak kivitelezni, és ehhez keresnek cégeket, az első dolog, amit csinálnak, hogy rákeresnek a lehetőségekre a Google-n. A helyi építészeket keresik és a honlapjukat áttekintik, mielőtt a rövid céglistáról döntene. Ha nincs honlapja egy vállalkozásnak, akkor lényegében nem létezik. Egy blog és webhely létrehozása után az ember első feladata az e-mail lista összeállítása. A legtöbben különböző ajánlatokat kínálnak a látogatóknak, például hírlevélre feliratkozást, rövid ebookot vagy útmutatót e-mail címükért cserébe. A lista segítségével közvetlenül csatlakozhatunk a szolgáltatásaink iránt érdeklődőkhöz.

Sokat dolgozom azóta is a cégben, de néha azért kell lazítani is. De nem szeretem a semmittevést, hanem szeretek akkor is valami hasznosat csinálni, amikor kikapcsolódom. A sport mellett amivel sok időt töltök még, az a filmek nézése. Egy film megnézése lehetővé teszi, hogy az ember kikapcsoljon, pihenjen, és jól érezze magát. A filmnek is van katartikus funkciója. Segít a pihenésben is. Mivel egy film nézése egy adott tevékenység irányába fókuszálja a figyelmet, kiváló módja a szorongás csökkentésének. A szórakozás is fontos szempont, mert a filmnézés is nevetést és boldogságot hoz. És nem kétséges, hogy hatalmas befolyása van mind a mentális, mind a fizikai egészségre. Szomorú és drámai filmek is segíthetnek az érzelmek felszínre hozásában, és azokkal való megbirkózásban. A negatív gondolatok újragondolása területén is segíthet a film. A filmeken keresztül olyan új perspektívák nyílnak meg, amelyek segítenek a gondolkodás és a hozzáállás megváltoztatásában. A kreativitás fejlesztése is egy fontos funkció lehet. Nem kétséges, hogy a filmekben látott különböző nézőpontok megváltoztathatják a mentális sémákat, és kreatívabbak, rugalmasabbak és innovatívabbak lehetünk a segítségükkel. Javítja a személyes kapcsolatokat is. A film megnézése és kommentálása közösen a barátokkal és családdal óriási közösségi és érzelmi értékkel bír.

Ezek miatt az okok miatt is szeretek filmeket nézni, de nem csak ezekért, hanem sokszor filmekből is inspirálódom. Kreatív munkát végzek, ahol mindig új ötletekkel kell előjönni, és ezeket az ötleteket meg is kell szerezni valahonnan. Valamikor egy séta is segít a városban, de a filmekben néha egész érdekes dolgokat is látok, amiket a környezetemben egyébként nem. Például van olyan, hogy távoli városokban játszódnak, és ezzel néha egész új dolgokat mutatnak meg. Meg persze ott vannak a fantasztikus filmek, amikben kitalált világokat láthatunk, és ezek még jobb ötleteket adhatnak. Hiába szeretem a filmeket, néha nincsen időm moziba menni, mert az igazából egy csomó plusz idő, már az utazás szempontjából is. Ezért sokszor inkább a https://mozi.ma oldalt használom. Itt minden filmet megtalálsz, amire kíváncsi lehetsz, mindenféle műfajban, akár egész új filmeket is. Nagyon egyszerű használni, és így nem kell elmenned a moziba, hanem otthon is megnézhetsz bármit, amit akarsz.