Életem legjobb döntése volt motorra váltani

Mindig is sokat dolgoztam, de számomra nagyon fontos az, hogy eközben a családommal is legyek. hogy mindenre jusson időm, állandóan tervezek, egyeztetek és számolok, hogy mindig, mindenhol ott legyek, de sehol se töltsek felesleges, üres perceket.

A legjobban mindig az idegesített, hogy bár a legtöbb apró tényezőt is számításba veszem, még mindig sok helyen elfolynak a perceim. Például a közlekedésben… Rengeteget ülök a dugóban, ez pedig nagyon nehéz, nem szeretem feladat. Persze, igyekszem ezt az időt is hasznosan tölteni, rádiót, hangoskönyvet hallgatok és próbálok egy kicsit kikapcsolni… De a legjobb és legbiztonságosabb természetesen még mindig az lenne, ha nem kellene a zajos belvárosban, vagy a sztráda előtt araszolva eltölteni hosszú-hosszú perceket.

Tavaly elhatároztam valamit. Láttam, hogy a városi dugók egyik legfőbb oka, hogy boldog-boldogtalan autóval közlekedik. A legtöbb vezető egyedül ül a volánnál. Hát persze, hogy sokat vagyunk! van, ahol akár két autó is közlekedik a családban egyszerre…

Mivel észrevettem, hogy a robogósok, motorosok ügyesen cseleznek a legnagyobb forgalomban is, úgy döntöttem, én is járművet cserélek és ezentúl tavasszal, nyáron, ősszel, szóval a motoros szezonban én is kétkerekűre váltok.

Az indulás persze azért nem volt ennyire egyszerű. Eltelt már pár év azóta, hogy az autóra megszereztem a jogosítványom, ráadásul nem vagyok különösebben ügyes sem. Elképzelheted, mennyire izgultam… A KRESZ vizsga annyira nem is volt nehéz… De a gyakorlati oktatástól már előre nagyon féltem.

Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy hallgattam a barátaimra és megkerestem a legolcsóbb motoros iskolát a környéken. Ez nagy hiba volt. Az oktatók egyszerűen nem voltak rám felkészülve, inkább olyan embereket vártak, akik valahol már megtanultak motorozni, vagy esetleg kategóriaváltók és számukra az oktatásban csak a papír az érdekes. Arra, hogy ebben az iskolában biztonságosan felkészítenek a közlekedésre és nulláról megtanítanak bármire, nagyon kevés esélyem volt.

Az első három óra és egy jókora esés után fel is adtam. Na nem az egészet, engem nem olyan fából faragtak! Csak éppen bementem veszekedni, visszaköveteltem a pénzemet és duzzogva otthagytam az elképzelhetetlenül színvonaltalan motors iskolát.

Hazamentem, és alaposan átböngésztem az internetet. Felmentem az összes motoros fórumra és elhatároztam, hogy megfogadom az ajánlásokat. Ha sokba kerülne, vagy messze is lenne a kiválasztott iskola, nekem a legjobbra van szükségem!

Szerencsére találtam egy oldalt a neten, amit neked is ajánlok. Szerintem ár-érték arányban ennél jobb és megbízhatóbb helyet nemigen fogtok találni: a Fordulat Autós-Motoros Iskola teljesen megfizethető áron fog segíteni Téged is a motoros jogosítvány megszerzésében.

Konkrétan bennük találtam rá a későbbi motoros iskolámra. A kuponokat eleinte túlzásnak tartottam, de miután egy nagyon kedves és precíz oktató kezei közé kerültem, hamar rájöttem, hogy erre az odafigyelésre igenis szükség van. Érdemes beszerezni a felszerelést. Ez pedig abban az évben, mikor az ember amúgy is egy vagyont költ a motorjára, még akkor sem egyszerű feladat, ha egyébként elég jól van eleresztve anyagilag. Márpedig a Fordulat ebben is segít, hiszen a hozzájuk fordulók kedvezményesen vásárolhatnak ruházatot, felszerelést egy igen színvonalas szakboltban!

Szerencsém volt, mert bár az iskolaváltás miatt egy kicsit elcsúszott a kezdés, és így a motoros jogosítvány megszerzése is, a vizsgám azonnal sikerült, ezért a szezon elején gyakorlatilag már én is nyeregben voltam – és hála a megfelelően felkészült gárdának, minden magabiztosságom megvolt ahhoz, hogy motorral is lazán és kényelmesen közlekedjek, a legnagyobb forgalomban is.

Nagyon megérte motorra váltani: sokkal kevesebbet ülök a dugóban reggelente, az utam jóval izgalmasabb, ráadásul az üzemanyagon is spórolok, nem is keveset. Nagyon ajánlom mindenkinek a motorozást, aki nem szeretne hozzájárulni a város dugóhoz, esetleg elunta az ücsörgést a megnövekedett forgalomban.

Egy jó oktató, bátorság, és elhatározás kell hozzá, és az ember pillanatok alatt hozni tudja a rutinos motoros színvonalat, ha a kezdésnél kéznél van egy kis segítség. Márpedig annál nagyobb segítséget nemigen kaphat az ember, mintha megfizethető áron szerezhető meg számára a motoros jogosítvány.