Építészet sok buktatóval

Amikor az ember elkezd valamit tanulni, akkor azt teljes bedobással és odafigyeléssel teszi. Ez kimondottan igaz, arra a szakterületre, ami nagyfokú precizitást és koncentrációt igényel. Olyan helyeken, mint például az építészet ez ténylegesen kiemelkedik a fontossági rendben. Évszázadokra visszamenőleg igaz ez, a nagy piramisok, hidak vagy éppen a nagypolgári lakások épületének megtervezésében. Ami nem csak a küllemre és a láthatóságra terjed ki, de, hogy milyen anyagokat és milyen vastag falakat terveznek bele, nem csak a stabilitásra szolgál, hanem a szigetelésre is a hőmegtartásra. Nem csoda, hogyha egy lakás, vagy egy ház eladásánál energetikai tanúsítványt kérnek, hogy megbizonyosodhasson a vevő, a vásárolni kívánt ingatlan paramétereiről.

Lakóközösségünkben is eladóvá vált egy ingatlan, és szomszédomnak is el kellett végeztetnie a vizsgálatot és a vizsgálat után egy tanúsítványt kapott, melyet az ügyvédnek kellett bemutatni, hogy az adás- vételi szerződés megvalósulhasson. Sokat keresgélt az interneten olyan cég után, amelyek elvégzik ezt a felmérést és a tanúsítvány kiállítást, ám mivel sürgette az idő ezt a rövid megbízási időt nem tudta egyik sem tartani.

Míg nem rátalált a neki legmegfelelőbb cégre, melynek az oldalán; https://www.e-tanusitas.eu/, számos praktikát és elérhetőséget talált.

Az oldalon, https://www.e-tanusitas.eu/ -on a cég számos elérhetősége megtalálható, telefonon, e-mailben, sőt még chat ablakban is lehető tőlük érdeklődni, illetve időpontot kérni a vizsgálat elvégzéséhez. Ez remek dolog, hogy ennyi helyen elérhetőek, mivel számos lehetőséget biztosítanak, hogy el lehessen érni őket. A szomszédom fel is kereste őket a megadott telefonszámon, elmondta, hogy egy budapesti lakás felméréséről lenne szó, és hogy viszonylag sürgős a tanúsítvány megléte, de az ő időbeosztása nagyon kiszámíthatatlan, illetve hogy a későbbi órákban van csak otthon, illetve a hétvégi időszakban. A vonal túlsó végén a hang megnyugtatta, hogy ezzel nincs semmi baj, a munkatársai nagyon alkalmazkodó képesek, és a kiérkező mérnökkel, aki felméri majd a lakás adottságait, egyeztet, hogy mikor lenne neki megfelelő, és visszahívja a szomszédomat. Ez meg is történt, és egy késő délutáni, már már kora estinek mondható időpontban a szakembernek jó is volt. A megbeszélt időpontnak megfelelően a felmérő szakember meg is érkezett a szomszédomhoz, és munkához is látott. Az idő miatt, ami a szomszédomnak olyan sürgető, elmondta a szakember, hogy ő most elvégzi itt a felmérést és az adatokat megküldi a cég központjába, ahol a meglévő számadatokat kiértékelik és a tanúsítvány kiállításra kerül. A szomszédom alig tudta elhinni, hogy ez ilyen gyorsan és precízen megtörténhet. Ami meg még inkább meglepte őt, hogy a tanúsítványa, már másnap a kezében volt. Ez a rettentően jól szervezettség jellemzi az egész céget, a felgyorsult világunkban ilyen ügyintézést igénylünk, amelyhez a szomszédom által választott cég maximálisan tudott igazodni. Futár segítségét veszik igénybe, aki a felmérést követő napom, oda szállítja le a tanúsítványt, ahová a megrendelő kéri, és nála is kell kifizetni, a tanúsítvány kiállítási díját, utánvételes formában. Szinte még most sem hiszi el a szomszédom, hogy egy nap leforgása alatt be tudta szerezni az eladáshoz elengedhetetlen energetikai tanúsítványt. Ahogy meghozta a futás a csomagot, ő már ment is az ügyvédhez, hogy az eladása a lakásának minél előbb megtörténhessen, és a vevőjének ne kelljen várnia, bár az energetikai tanúsítvány beszerzését illetően várakozásról szó sem eshet.