Építészként sem érthetek a hőszivattyúhoz

Amikor építésszel él az ember, az nem csak elköteleződéssel jár, hanem nagyfokú megértéssel is. Nagyon kreatívak és mindig szükségük van az új impulzusra. Mindemellett, hogy nagyon sokat dolgoznak, és szükségük van a csendre, hogy tudjanak összpontosítani. Szeretik a saját házukat is megtervezni, de be kell látniuk, hogy a különböző építészi stílusok alkalmazása mellett, hogy minden olyan legyen a saját házába, amit elképzelt, nem mindent tud egyedül megvalósítani. A külső és belső tervezés és kivitelezésen túl, másban nem tud részt venni. El kellett a páromnak is fogadnia, hogy példának okáért a házunk fűtési rendszerének tervezésében és kivitelezésében nem tud effektíve részt venni, azt ki kell adnia a kezei közül egy cégnek. Annyit azonban meg tudtunk közösen is beszélni, hogy egy olyan fűtési rendszert szeretnénk beszereltetni, ami még nem annyira elterjed, de ennek ellenére nagy újdonságnak számít.

Túl akartunk mutatni azon az alap fűtési rendszereknél, ami a gáz, vagy éppen a fával való fűtés legyen az egy vegyes tüzelésű kazán, vagy egy kandalló. Ezeket mind olyan fűtési rendszereknek ítéltük, ami már elavult, és mindig valamilyen átalakítás, hozzájárulás szükséges, nem tudjuk mi magunk előállítani. Így hát a hőszivattyú mellett döntöttünk, hogy a föld hőjét használjuk ki a fűtésünk megoldásához, hiszen annyira le tudnak fúrni, hogy még a téli hidegben is a föld alól meleg tud feljönni. Ez szinte hihetetlen számba megy, de mégis így van, és ami még csodásabb, hogy ezzel a hőszivattyús rendszerrel nem csak a téli fűtés megoldható úgy, hogy a téli hónapokon nem szükséges bármifajta rásegítés, de még az egész éves meleg víz ellátása is biztosított lesz a házunknak. Tehát egy valamit szerettünk volna kiváltani, és rögvest a meleg víz megoldása is biztosított lesz.
Ehhez találtak egy remek céget, akik olyan hőszivattyút forgalmaznak, hogy majdnem megszólal; shop.klimaglobal.hu/hoszivattyu_80/stiebel-eltron-hoszivattyu.

Nekünk nagyon fontos volt, hogy egy olyan céget találjuk, akik minden tekintettben jártasak már a hőszivattyúk kivitelezésében, beüzemelésében, és remek minőségű szivattyúkkal is dolgoznak, ezt meg is találtuk; shop.klimaglobal.hu/hoszivattyu_80/stiebel-eltron-hoszivattyu oldalon.

Nem is kerestünk tovább, inkább a cég honlapján tájékozódtunk tovább, hogy hogyan is működik az, hogy ha mi meg szeretnénk rendelni a hőszivattyúnkat. A cég ajánlása, hogy mindenképpen a személyes felmérés legyen az első, hiszen, akkor tudják ők is biztosra megírni az árajánlatukat, hogy ha a föld adottságaival tisztába kerülnek. Nem más miatt, mint hogy a fúrások helye hol is legyen, csak így tudnak a készülékre is teljeskörűség garanciát vállalni. Nagy várakozással telien vártuk az árajánlatot, mely igen kedvezőre sikerült. Ezen az oldalon; shop.klimaglobal.hu/hoszivattyu_80/stiebel-eltron-hoszivattyu

megtalálható szivattyú mindenképpen elnyerte a tetszésünket, és még az is klappolt, hogy a cég nagyon jó árajánlatot küldött, így meg is rendeltük tőlük. Annyira jó, hogy létezik ilyen felelősségteljes cég, akik a felmérés után készítik el az árajánlatot, melyet nagyon kedvezően kalkuláltak ki számunkra. Annyira, hogy rögvest rá is csaptunk, nem várunk tovább, hogy ha megfelelő az ajánlat, akkor tovább nem is kell várni. Így cselekedtünk, és nem bántuk meg. A házunkkal egyszerre tud készülni a fűtési, meleg vizet adó rendszerünk is. Remek cég, profi szakemberekkel, ennél több nem is kell a boldogságunkhoz, maximum annyi, hogy végre be tudjunk költözni a házunkba.