Házvásárlás végre, ausztriai álás

Ma már tudom, hogy megérte kint dolgozni külföldön. Igaz, sokat cottage-160367_640nélkülözött a család, de ma már minden rendben van.

A külföldi munka

Miután összeházasodtunk, a mai világban esélyünk sem volt rá, hogy lakást, vagy házat vásároljunk. Közös döntést hozva a feleségemmel, úgy döntöttünk, hogy ausztriai álás után nézek. A kinti fizetés sokkal több, és elég sok pénzt lehet félre tenni…nem volt könnyű időszak se neki, se nekem. Volt, hogy két hónapig haza sem tudtam jönni, csak az internet maradt arra is, hogy beszélgessünk. Keserves időszak volt, de ennek ma már vége.

A házvásárlás

Nem voltak nagy igényeink, ami a házat illeti. Kis paraszt házat szerettünk volna a szülőfalumban venni, ami a nagyvárostól majd 20 kilométerre van. Csendes nyugodt falu, tisztességes emberek. Az egyik házba már régóta bele voltunk szerelmesedve. Annának is tetszett, és nekem is. Nem túl nagy, de végre a miénk lett volna.

Persze nem mondhattam azt, hogy tartsák nekünk a házat, csak reménykedtünk.

Egy év kinti munka azért sokat segített, de házat még nem tudunk venni, hiszen mindenképpen önerőből akartunk, nem akartam adósságba verni magunkat.

 

Két év alatt sikerült annyi pénzt összegyűjteni, hogy tudunk venni egy kis házat. Most azon vagyunk, hogy rendbe tegyük, megszépítsük.

Hálás lehetek az ausztriai álásnak, mert ez nélkül nem sikerült volna megvalósítani az álmunkat.