Lánybúcsú a Balatonnál? Miért ne?

Építészként lenyűgöz minden építmény, amivel találkozom életem során. Csak úgy, mint a legjobb barátnőmet, Kingát. Kingának nyáron lesz az esküvője. És engem kért fel tanúnak! Le se kell írjam, hogy hatalmas megtiszteltetés. Aztán pedig megkért, hogy mivel én ismerem a legjobban, szervezzem meg a lánybúcsúját. Persze, azért megmondta, hogy nyugodtan szóljak, ha nem fér bele az időkeretembe a dolog. De én mondtam, hogy nyugodtan rám bízhatja, mert ez lesz az év partyja!

Miután mindenkivel elhitettem, hogy ez lesz az év partyja, és kijelöltünk egy napot a csajokkal mikor mindenki ráér, már csak tényleg annyi volt hátra, hogy kitaláljuk, hogy most akkor konkrétan mi is lesz az év partyja.. Sok ötlet volt bennem, már csak a megvalósítás lehetősége hiányzott. Mivel Kinga nagyon szereti a Balatont, és elég jó időt mondanak, az az ötletem támadt, hogy esetleg lemehetnénk. De hogy mit is csináljunk, ami különlegesebb?

Ekkor akadtam rá a balatonpro.hu oldalon arra a címre, hogy “Felejthetetlen vitorlás lánybúcsú a Balatonon”. Elég jól hangzik! Az biztos, hogy felejthetetlen lenne, hiszen még sem a menyasszony, sem én, sem a többi lány nem vitorlázott életében. Egy hajó fedélzetén, koktélok között? Ki mondana erre nemet? Utána pedig lehet partyzni Siófokon vagy Balatonfüreden. Az oldalon azt írják, hogy a lánybúcsús csapatok létszáma, életkora és érdeklődése különböző lehet, így több programcsomag is van. Így, mondhatni széles a választék.

Az első csomag azoknak van, akik az egész hétvégét szabaddá tudják tenni, hiszen jár hozzá vitorlás kirándulás, korlátlan pia, ingyenes belépés Siófok szórakozó helyeire, vacsi, reggeli és wellness belépő a luxus szállodába. Maga az egész egy álom! Álomhétvége! Viszont ez 14 900/fő. Nos, ez nem sok. Kb annyi, amennyit egy szállásért elkérnek egy szállodában, itt viszont nem csak aludni lehet a hajón, hanem a programok is benne vannak. Az ár viszont változhat a dátum és a létszám alapján. Nekem ez tűnik a legjobban megérősnek!

De nézzük a többi ajánlatot! Ha csak egy éjszakára sikerül felszabadítanunk magaunkat, akkor van lehetőség egy estés bulira, majd másnap reggeli és wellness. Az első csomagtól az különbözteti meg lényegében, hogy a vitorlázási idő rövidebb. Ez 10 900 ft/fő. Ez se sok.

A harmadik ajánlat pedig azoknak van, akik megtervezték már a lánybúcsú nagy részét, de még szeretnék feldobni egy vagány progival! Vitorlázás, fürdés, pia, bulibelépők. EZ 7 900 ft/fő.

Elküldtem a csajoknak a lehetőségeket. Ők azt válaszolták, hogy mindenképp az első és a második lehetőség közül válasszunk. Ekkor Tilda felvetette, hogy de mi van, ha rossz lesz az idő? Mi mondtuk, hogy de hát jó időt mondanak! De persze olyan előre nem lehet jól tudni, és bármi történhet. Azonban a szolgáltató erre is kínál alternatívát. Ha netán nagyon rossz lenne az idő, akkor egy bárral is szolgálnak nekünk, ahol annyit ihatunk amennyit akarunk, és olyan zene szól, amilyet mi szeretnénk. Viszont, ha mégse tetszene, akkor visszaadják a pénzt jó idő esetén, és elmehetünk máshova bulizni.

Ez Tildát is megnyugtatta, így aztán úgy döntöttünk, hogy mindenképp az első variáció éri meg nekünk. És próbáljuk meg összehozni. Persze nehéz azt elérni, hogy ennyi lány szabaddá tegye a hétvégéjét, de úgy gondoltuk, megpróbáljuk. Hiszen a Balaton nincs közel, így ha már lemegyünk, akkor élvezzük ki az egész bulikát! Egyeztettünk a menyasszonnyal, hogy egy egész hévégére kell elszabaduljon, de higgye el, megéri, mert ez lesz élete legnagyobb bulija. Ő pedig nagyon el kezdett kíváncsiskodni, de mi tartottuk magunkat ahhoz, hogy nem árultunk el egy részletet se.

Nagy nehezen ki tudtunk választani egy hétvégét magunknak. És megbeszéltük, hogy mindenki fizeti magának a saját részét, a menyasszony összegét pedig elosztjuk magunk között. Tildának van egy nagyobb, 7 személyes kocsija is, amiről azt mondta, hogy el tudja hozni. Így a Balatonra lejutás is megoldott. Én pedig felvettem a kapcsolatot a szolgáltatóval.

Miután elküldtem a gyorsított ajánlatkérésemet, elég hamar visszajeleztek. AZ időpont szabad volt, és azt mondták, meg tudják szervezni 7 főre a lánybúcsút. Mi hihetetlenül örültünk, és már előre láttuk életünk legnagyobb hétvégi buliját, amit szinte egy 20asból megoldunk majd!

A lányok is teljesen odavoltak az ötletért. A szervező pedig nagyon kedves volt velünk, így élmény volt már a szervezés is. Gyorsan feltérképeztük Siófok legjobb diszkóit, és megtudtuk, hogy mely helyekre ingyenes a belépés, és mely helyeken kapunk kedvezményt a belépő árából.

Miután mindent elintéztünk, következett a várva-várt nap. Mindenki izgatottan készült, én is bepakoltam, és Kinga jött utánam a bulifurgonnal. Szépen feldíszítettük. Utána mentünk a többiekért, akik szintén izgultak már. És legvégül vettük fel Kingát, a menyasszonyt. Kinga mikor meglátta a furgont, elámult:

  • Aztaaa! Saját bulifurgonom van?

Mi csak összenéztünk a többiekkel. Hát, ha még tudná, hogy saját bulihajót béreltünk a hétvégére! Nagyot fog nézni. Miközben utaztunk, folyamatosan kérdezte, hogy hova megyünk.

  • Nem mondjuk el! – mondtam. – Hoztál fürdőruhát? – kérdeztem.
  • Persze.

Kis idő után megszólalt:

  • Tuti a Balaton lesz az!

Mi csak mosolyogtunk. Mikor meglátta a tavat.

  • Ez egyre jobb! Tudtam, hogy a Balaton lesz!

Mikor megérkeztünk, a hajó már várt minket.

  • Itt fogunk bulizni, ezen a hajón! – közöltem.

Kinga majdnem eldobta az agyát. Úgy sikongatott örömében, hogy mindenkinek megfájdult a füle. A hajón welcome drinkkel vártak minket, és nagyon kedves volt a személyzet. Lepakoltunk a saját kis fülkénkbe, aztán pedig neki is vágtunk. Az idő jó volt, így lehetőség akadt vitorlázásra is. Mint mondhatnék, Kinga nagyon élvezte, és mi is. Még sosem volt ehhez fogható élményben részünk! Azt hiszem az egész csapat nevében mondhatom, hogy ez már kijárt nekünk. Kértünk vacsorát is, amit a hajón elfogyasztottunk. Uh, rég nem ettem ennyit! Aztán pedig nekivágtunk az éjszakának SIófokon és az első számú szórakozóhelyre mentünk. Nagyon vagány volt a buli, sok volt a helyes fiú, akik nem féltek megtáncoltatni minket. Főleg a mindig szerény Tilda pasizott be a legjobban. De Kinga nem bánta, mivel jó tipikus menyasszony ruhát adtunk rá, így mindenki tudta, hogy ő az ünnepelt, így a fiúk is megtáncoltatták, majd gratuláltak neki.

Visszatérve a hajón kényelmesen ki tudtuk pihenni a bulizást. Még sosem aludtam hajón, de be kell valljam, nem számítottam rá, hogy a fülkében majd ilyen kényelmes lesz. Másnap egy csodás reggelivel fogadtak, majd pedig wellnessezni mentünk. Ez mindenkinek jól esett. A másnaposságra immár nem a húsleves, hanem a wellnessezés az új megoldás! Csak persze azt nem engedheti meg magának az ember. De mindenesetre az nekünk nagyon jól esett. És aznap este sem álltunk le a bulival. Még egyszer csapattuk este, ha lehet, még jobban! Tilda pedig végre számot cserélt az új sráccal. Tehát nagyon jól telt minden! Köszönöm, hogy végig olvastad!