Ma már vetőmagot is rendelhetsz online

Apámmal nemrég nagy fába vágtuk a fejszénket. Mivel ők kertes házban laknak, azt találta ki, hogy a kert végébe felhúzunk egy üvegházat, és abban fogunk kertészkedni. Nem lakunk tőlük messze, így az üvegházban lévő növények gondozását fel tudjuk osztani a két család között. A feladat igényelt némi agyalást, hiszen fontos az egyenletes vízellátás, a növényeknek megfelelő páratartalomra van szüksége és még sok egyebet szem előtt kell tartani. Ezeknek utána kellett olvasnom, hisz üvegházzal még nem foglalkoztam. Elég gyorsan összeszedtük az információkat ahhoz, hogy a megfelelő módon elkészíthessük az üvegházat otthon. Ezután már csak az volt a kérdés, hogy a vetőmagokat honnan szerezzük be, ugyanis a helyi gazdabolt sajnos már bezárt, így végül rávetettem magamat az internetre.

Biztos voltam benne, hogy gazdabolt is értékesít online. Apám teljesen ledöbbent, mikor mutattam neki, hogy igazam van, és hogy a zöldség magokat és minden egyéb dolgot, amire még szükségünk lehet az üvegházban, be tudjuk szerezni az internetről, és még házhoz is hozza a futárszolgálat. Ezután jöhetett az agyalás, hogy milyen zöldségeket ültessünk. A gazdabolt kínálatát végig görgetve rájöttünk, hogy ez is legalább olyan nagy feladat lesz, mint az üvegház elkészítése, hiszen rengeteg különböző zöldségmag megtalálható a weboldalon, mint a gyökérzöldségek, hagymafélék, paradicsom magok, paprika magok, különböző saláták, uborkák, káposzta, karalábé, karfiol, bab, borsó, rengetegféle vetőmag közül válogathattunk. Mindegyik vetőmagnál szerencsére voltak leírások, így hamar kiderült számunkra, hogy melyikre fog esni a választásunk.

A kedvencem a dúsan nővő paradicsom, ami a sűrű növés mellett igazán lédús, valamint a csípős almapaprika, aminek a gondozásával kapcsolatban sok információt olvashattunk a vetőmag fotója alatt. Ilyen információkat több helyen is találtunk, így ezeket kijegyzeteltük, így az ültetés és a termesztés során mindig a kezünk ügyébe kerülhetnek ezek a fontos információk. Miután a zöldség magok listáját alaposan átnéztük, és kosárba tettük azokat, amelyeknek az ültetésével próbálkozni fogunk, megláttam, hogy van olyan menüpont, amiben szaktanácsadást lehet igényelni. Itt különböző témakörök szerint találhatók fórumok, és ezekben a fórumokban olyan emberek adják a tanácsokat, akik egy-egy terület szakértői. Tehát valóban szaktanácsadásról van szó. Nem csak üvegházzal kapcsolatban találhatók találtam okos információkat, hanem a szobanövényekkel kapcsolatban is, amit át is küldtem páromnak, mert mindig problémája volt az orchideákkal, és itt úgy látom, hogy vannak hasznos tanácsok, ami a segítségére lehet.

Ez a gazdabolt egyébként Szigetszentmiklóson található, ahol személyesen is át lehet venni a rendelést. Nagyon szimpatikus volt számomra, hogy még videós segítséget is kiraktak az oldalra, hogy az üzletet könnyen meg lehessen találni. Mi egy kicsit messze vagyunk tőlük, így végül az online rendelés mellett és a házhoz szállítás mellett döntöttünk, de nagyon pozitív számomra, hogy még a megközelítéssel kapcsolatban is ilyen részletes segítséget nyújtanak.

A szaktanácsadással foglalkozó lapot pedig elmentettem, azon belül is a zöldségtermesztés témát, így ha bármikor bármilyen kérdésünk felmerül az elültetett zöldségekkel kapcsolatban, akkor itt azonnali segítséget kérhetünk.

Azóta nem csak a futár érkezett meg, a zöldség magokból kisebb-nagyobb növényeink lettek, és van, aminek már a gyümölcsét, akarom mondani zöldségét élvezzük reggelinél és a főtt ételeknél egyaránt.