Mekkora értéke van egy jó lakásbiztosításnak 2019-ben?

Nemrég fejeztünk be egy nem kicsi építkezést Vácszentlászlón, és a tulaj minket kezdett el kérdezgetni arról, hogy megéri-e biztosítást kötni a házára. Hát köpni-nyelni nem tudtam, amikor ezt a kérdést meghallottam. Hogyan lehet még 2019-ben is kérdés az, hogy megéri-e lakásbiztosítást kötni?

A helyzet már csak azért is vicces, mert a fickó egyébként építési és szerelési biztosítást kötött az építkezés idejére. Kérdem én: akkor meg miért épp a rendes lakásbiztosításon akarna spórolni? Ha jövő évben leég a háza, vagy csupán az iszonyatosan drága üvegablakait vágja be a szél, akkor ugyan miből akarja fedezni a károkat?

Persze, akinek a bőre alatt is pénz, van, az szeret itt-ott fukarkodni, de ezzel gyakorlatilag csak saját magával tol ki. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy egy akkora épület, mint amekkorát ő is vett magának, biztosan sok karbantartást fog igényelni, és még hallottam olyan pletykákat, hogy napelemeket is tervez a tetőre szereltetni jövőre.

Pénz tehát van bőven – akkor viszont miért nem akar rá vigyázni? Nekem van egy tippem. Feltételezem, hogy az egyszeri kiadások kevésbé terhelik meg a lelkét, még ha milliós nagyságrendekről is van szó, míg ha havonta kéne egy biztosítási díjat fizetnie, az bizony sokkal rosszabbul esne neki. Nem mondom, hogy megértem ezt a hozzáállást, de el tudom képzelni, hogy valaki így gondolkodik.

Na, most az volt a probléma, hogy nem tudtam, hogy közöljem ezt finoman vele. A vége az lett, hogy szépen leültünk, és megnéztük annak a biztosítónak a weboldalát, amelyiket én is választottam, amikor felépítettem a saját házamat. Ha a legfrissebb, leghasználhatóbb információkat akarod megtudni a lakásbiztosítással kapcsolatban, akkor javaslom, hogy Te is keresd fel a Pannon-Safe oldalát ezen a linken: lakásbiztosítás kalkulátor 2019.

lakásbiztosítás kalkulátor 2019

Az ő telefonján néztünk végig minden tudnivalót a lakásbiztosításról, és legnagyobb megdöbbenésemre egyre csak rázta a fejét: mert mi van, ha amúgy se történik semmi az otthonával? Akkor csak kidobott pénz az egész nem? Erre én csak annyit tudtam felelni elsőre, hogy nem, egyáltalán nem mindegy, mert mi van, ha MÉGIS történik valami? Kezdett az egész beszélgetés egy ilyen meddő vitába átmenni, ezért úgy döntöttem, jobb, ha inkább megfordítom a dolgokat, és nem a lakásbiztosítás megkötésének előnyeiről, hanem az egyszerűségéről kezdek el beszélni.

Mutattam neki, hogy „tessék, nem találsz ennél jobb lakásbiztosítás kalkulátort 2019-ben, hiszen ebből nem csak a biztosítási díjakat kapod meg, de a végén akár el is indíthatod a teljes szerződéskötési folyamatot, ami azért eléggé megkönnyíti majd az életedet.” Ez láthatóan tetszett neki, úgyhogy folytattam még: „És ha akarsz valami másra is biztosítást kötni, azt megteheted kiegészítő biztosításokon keresztül is, például jövőre, amikor fönt lesz a tetőn a napelem”. Ezzel az érvvel is elégedett volt: láthatóan nem a lakásbiztosítás fontosságával beszéltem rá a Pannon-Safe-re, hanem a Pannon-Safe minőségi szolgáltatásával győztem meg a lakásbiztosítás előnyeiről.

Kérdezte, hogy mit ajánlanék, mikor kösse meg a szerződést. Én mondtam, hogy nem vagyok szakértő, de a helyében amint befejeztük a festést, én máris nekiállnék dolgozni ezzel a lakásbiztosítás kalkulátorral, hogy minden teljesen tisztán menjen. Azt most sem tudom, hogy az építésre szóló biztosítást hol kötötte, de abban biztos voltam, hogy nem akar velük tovább kapcsolatban lenni – gondolom egy kicsit már elege volt belőlük, vagy nem tudom.

Lakásbiztosítás kalkulátor 2019 – olyan, mintha valami termék lenne, pedig tényleg csak egy egyszerű biztosítótársaság abszolút felhasználóbarát módon kezelhető oldalát takarja. Mindenesetre elég marketingesnek hangzott ahhoz, hogy a tulajnak azonnal megtetsszen. Én annak idején azért választottam őket, mert ők tűntek a legkorrektebbnek: nem volt semmi zsákbamacska az egészben, ők ideadták a szerződést, én elolvastam és aláírtam, a többi pedig el volt intézve, ahogy kell.

Hogy a kedves tulaj a Vácszentlászlói házára végül kötött-e biztosítást, azt nem tudom, de fogadni mernék rá. Főleg azért, mert sikerült neki befektetésként eladnom a lakásbiztosítást, ami az ő szívéhez azért mégiscsak közel áll. Arra kíváncsi lennék, hogy a többi házára is kötött-e biztosítást? Ja, mert ezt nem mondtam? A fickónak van egy kiadott lakása Pesten, egy kertes háza Valkón, és hallottam, hogy Gödöllőn is van valamilyen épület az ő nevére írva. Persze, akinek nem csak egy háza van, az simán lehet, hogy nem fél egy lakástűz, vagy viharkár anyagi veszélyeitől. Vagy épp, hogy neki kéne jobban félnie mindenki másnál? Nem tudom, és valószínűleg soha nem is fogom megtudni, mi jár egészen pontosan a gazdagok fejében. De ha egyszer nekem lesz több ingatlanom, akkor tuti, hogy mindre kötök majd lakásbiztosítást – és valószínűleg a Pannon-Safe-nél fogom tenni.