Milyen jó, hogy Marcsi is eljött a házavatóra

Oly régóta vártuk a felújított házunk avatóját, hogy szinte el sem tudom mondani. Persze ehhez első körben fel kellett, hogy újítsuk, ami nem volt rövid idő. Elsősorban az anyagi keretet kellett hozzá előteremtenünk, de végre sikerült. Az eredmény pedig nagyon szép lett, igazán meg vagyunk elégedve vele.

Kicseréltük az ablakokat és az ajtókat, lefestettük az egész házat és tulajdonképpen egy csomó mindent korszerűsítettünk benne, mert nagyon le volt már strapálva az évek alatt. Sőt, még egy kis mesterséges halastavat is építtettünk a kertbe, ami igazi gyöngyszem lett.

A házavatón mindenkinek ez a tó tetszett a legjobban. Szinte el voltak ámulva tőle, mi pedig nagyon büszkék voltunk rá.

Különösen örültem, hogy eljött Marcsi is, akit már nagyon régen láttam. Örömmel mesélte, hogy egy arcplasztikai műtétje volt nemrégiben, amelyet a Kelemed Plasztikánál csináltatott. Egy nagyon jó plasztikai sebész, Dr. Kelemen Ottó végezte a műtétet és az eredmény szinte tökéletes lett.

Egyből rákérdeztem, hogy mennyibe is került ez. Aztán Marcsi egy olyan összeget mondott, ami nem is volt annyira sok, én sokkal többre számítottam. A Kelemednél a mikrozsír feltöltéses arcplasztika nagyjából 300 és 350 ezer forint között mozog. Van ennél olcsóbb is, a Silhouette-soft arcközépemelés olyan 150 és 350 ezer forint van attól függően, hogy milyen egyéb vizsgálatokra van szükség és hogy a műtét során egészen pontosan mit kell csinálni.

Maga a műtét egyébként egy igazán rutinműtétnek számít manapság, amely maximum 45-60 percet vesz igénybe és ha minden rendben van, akkor a páciens a saját lábán távozhat röviddel a beavatkozás után.

Egyáltalán nem kell félni a műtéttől abban az értelemben, hogy itt nincsenek sem metszések, sem pedig hegek és nagyjából olyan 3-4 napot vesz igénybe a teljes felépülés. Szövődmények csak nagyon ritkán fordulnak elő, így ettől sem kell tartani. A műtéteket általában csütörtöki napokon végzik, ami azt jelenti, hogy utána a hétvégét érdemes pihenéssel tölteni és gyakorlatilag hétfőn már lehet is menni dolgozni, így akár 2 nap szabadsággal meg is lehet oldani az egész kezelést.

A műtét után nagyon kell figyelni arra, hogy minimum 4 hétig nem lehet vele komolyabb edzést csinálni, illetve szintén nem ajánlott vele tűző napra, szoláriumba vagy szaunába menni. Emellett pedig minimum 6 hétig mindenféle kozmetikai kezelés szigorúan tilos, hiszen meg kell várni a teljes felépülést és az arcbőrnek sem tesz jót, ha idő előtt izgatják.

A plasztikai sebész elsősorban azoknak a középkorúaknak ajánlja ezt a műtétet, akiknek még nem lóg az arcuk, de láthatóan szükség van egyfajta beavatkozásra mivel már megereszkedett az arcuk.

Nagyon tetszett Marcsi elmesélése, így elhatároztam, hogy én is utánajárok ennek és akár még be is nevezek egy ilyen kezelésre.