Nem mindig az építkezés a helyes megoldás

Sokat tanakodtunk a feleségemmel, hogy mikor vágjunk bele a közös családi fészek alapjainak megteremtésébe. Alapvetően az építkezés párján álltunk, hasonló elképzelésekkel, csendes kis mellékutcában vidéken. A számításainkat azonban alaposan összekuszálta az a példátlan áremelkedés, ami a magyar építőiparon végigsöpört az idei évben. Jóformán nincs olyan alapanyag, aminek ne emelkedett volna a duplájára az ára január óta. Ez pedig alaposan megváltoztatta elképzeléseinket a családi fészek kialakításáról. Az évek óta megfigyelhető ingatlanár robbanás a lakásvásárlás irányába terelt minket. Szeretnénk ha fiunk, Peti, az iskola első osztályát már saját kuckójából kezdhetné meg. Peti nagyon ügyes, sportos kisfiú. Imád focizni az ovis társaival és szeret a figyelem középpontjában lenni. A betűk és szavak helyes kiejtésével, illetve a rajzolással (finommotorika) azonban meggyűlik a baja. Az iskola előtt néhány hónappal logopédus segítségét kértük. Ekkor kerültünk először kapcsolatba a https://szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php online felületével.

A fejlesztés középpontjában a finommotorika

A honlapon elérhető számtalan fejlesztő könyv és kiadvány, valamint a logopédus segítségével a problémás betűk és szavak csakhamar egyenesbe jöttek, ellentétben a vonalakkal. Peti számára a vonalak megfelelő formálása és irányítása jelentette az alapvető problémát. A szakember tanácsainak megfelelően eleinte nem tulajdonítottunk neki a kelleténél nagyobb jelentőséget.

A https://szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php felületén elérhető könyvek közül a “Látogatás a vonalak birodalmába” hatalmas előrelépést eredményezett Petinél. A 160 oldalas szakemberek által összeállított könyvben számtalan jobbnál jobb feladaton keresztül vezetik rá a tanulót a megfelelő vonalvezetésre. Az írás-előkészítő, grafomotorika fejlesztő könyv nálunk bevált. A könyv felépítése nagyszerű, a gyermeket és a felnőttet egyaránt egyszerűen és érthető vezeti végig a vonalvezetés módszertanán. Peti finommotorikai készségei fejlesztése már rövid idő után is szembetűnő volt. Ezt pedig hatalmas sikerként könyveltük el. Peti már nagyon várja az iskolát.

Nem szeretne lemaradni a tanulásban, ezért is fontos az iskolai előkészítése és logopédiai képzése. Nagyon szeretne a jelenlegi ovis barátaival egy iskolában tovább tanulni. Erre pedig minden esélye meglesz szeptember elsejétől.

Minden kezdet nehéz

Peti imád mozogni, a koncentrációja nem mindig volt elegendő a tanuláshoz. Azonban kellő kitartással és sok türelemmel mindig sikerült rábírni a megfelelő számú feladat elvégzésére. A közös tanulás és készülés az iskolára minden szempontból közelebb hozott minket, ezért pedig nagyon hálásak vagyunk azoknak a szakembereknek, akik összeállították ezt a tanagyagot. Néhány hónap leforgása alatt sikerült eljutni arra a szintre, amiről előzetesen álmodni sem mertünk. Peti valószínűleg soha nem lesz Munkácsy Mihály közvetlen kihívója a honi festészet világában, ma azonban sokkal több örömét leli a rajzolásban mint korábban. Önmagába vetett önbizalma megerősödött a sikerélmények hatására. Ezzel pedig elértük azt a célt, aminél többre nem is vágyhattunk előzetesen. Végül lakhatásunk is sikeresen rendeződött, Peti leendő iskolájától mindössze 100 méterre megvásároltuk életünk első közös (ám saját tulajdonú kis kuckóját), ahol a kis csemete szobája is hamarosan teljesen elkészül.

Az általunk jó szívvel ajánlott oldalon számos érdekes információt olvashat minden érdeklődő: https://szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php