Szabadtéri kismama fotózás a 31. hétben? Igen!

Mit is mondhatnék, imádom a munkámat. Abban az építész tervezői irodában dolgozhatok, amire egyetemista korom óta vágytam, és semmire nincs okom panaszkodni, mert olyan szakmai kihívásokat kapok, amik előre visznek és segítenek az utamon. Olyan projektekben vehetek részt, amelyek nem csak nekem jelentenek nagy lehetőséget, de országos szinten is különleges beruházásoknak számítanak és ritkaságnak, sok esetben, a lakóépületek kategóriájában. Bár az is igaz, hogy az utóbbi időben egyébként nem ez az, ami kizárólagosan kitölti az életemet. Kisbabát várunk a párommal és már nincs sok hátra a kisember érkezéséig, így egy kicsit máshová kerül a fókuszunk. A soron következő egyik legnagyobb izgalom a szabadtéri kismama fotózás, amit kinéztünk magunknak.

Szoboszlai Krisztinél választottunk egy kismama fotózásos csomagot, mert az egyik ismerősömnél láttam a neten, hogy milyen képek születtek és nem volt kérdés. Olyan gyönyörű fotók voltak, hogy egyértelmű volt: mi is szeretnénk ilyen formában megörökíteni ezt az időszakot. Pláne, hogy ez az első élményünk, így talán méginkább érdemes most fényképre venni.

Kriszti tanácsai szerint, amiket a honlapon is megoszt mindenkivel, a 31. hétre beszéltük meg a fotózást. Persze minden kismama pocakja eltérően növekszik, de ekkorra már jó eséllyel lesz egy olyan pocak, ami már jól mutat a fotókon. Attól sem kell megriadni, hogyha a párunk egyébként nem szeretne minden fotón szerepelni. Ez egy teljesen normális dolog, hogy a férfiak nem annyira csípik ezt a fajta felhajtást, de arra Kriszti szerint is érdemes őket meginvitálni, hogy 1-2 képen ők is szerepeljenek.

Ezeket a fotókat nem úgy kell elképzelni, mint mondjuk egy portrét, hogy odamegyek és lefotóznak, hanem ennél sokkal többről van szó. Kriszti biztosítja azokat az exkluzív kismama ruhákat, amiket a legmenőbb fotókon lehet látni. Ezek nem pusztán ruhák, hanem ruhaköltemények, amelyeknek egyébként nincs felára. Hozzájuk tartozó kiegészítők közül is lehet válogatni, azoknak is elég nagy a tárháza. Amit pedig nekem kismamaként kell vinni, az néhány számomra kedves ruha és persze fehérneműk, hogy ezek alá a ruhacsodák alá is tudjak nem túl átlátszó ruhákat felhúzni (tehát mondjuk testszínű fehérnemű).

Egy ilyen szabadtéri kismama fotózás általában 1-2 órát vesz igénybe. A helyszín abszolút képlékeny, mindig egyéni megegyezés tárgya. Igazából egy stúdióban is lehet tartani beltéri fotózásként – ez mondjuk téli babáknál nem rossz dolog – csak annak más hangulata van és persze a stúdiónak is van egy pár ezer forintos felára – óránként.

Alapvetően a családi fotózáshoz hasonlóan itt is háromféle csomagot szabott meg Kriszti, ahogyan az a szoboszlaikriszti.hu oldalon is megtalálható. Az alap csomag 69 000 Ft-ba kerül. Ezért az összegért cserébe 18 darab retusált fotót kapunk meg digitális formában, amely 18 darabból négyet még fekete-fehér kidolgozással is elkészít nekünk a fotós. Ezen felül 10 darab fotó jár még kisebb korrektúrával, valamint a csodálatos ruhaköltemények korlátlan használata. Ha ez mind nem volna elég, akkor is van még lehetőség arra, hogy további képeket vásároljunk, amelyek egyenként 3500 forintba kerülnek.

Az exkluzív csomagot azoknak találták ki, akik ennél egy kicsivel többet szeretnének, de nem akarnak 100 ezer forint felett költeni a fotózásra. Az exkluzív szabadtéri kismama fotózás tartalmaz ugyanis 30 darab csúcsminőségben retusált képet, amelyből 10 darabot még fekete-fehér formában is megkapunk – természetesen itt is digitális fotókról van szó. Mindezek mellett jár még 25 darab korrektúrázott fotó is a csomaghoz. Aztán ehhez a csomaghoz már két darab A4-es méretben kasírozott fotó is jár, amit tetszőlegesen a kismama választhat ki. Illetve itt sem szabad elfelejteni, hogy a fotózás során olyan gyönyörű ruhákat lehet felvenni Kriszti jóvoltából, amelyre másutt csak komoly felárak ellenében volna lehetőség. Szóval ez a középső fotós csomag kerül 99 000 forintba.

Ahogyan azt a szoboszlaikriszti.hu-n is láthatjátok, létezik egy harmadik csomag is, ami egy árkategóriával magasabb szintet képvisel. Ez 199 000 forintba kerül, amiért cserébe 45 darab profin retusált fotó jár, amelyből 20 darab elkészül fekete-fehér formában is. Ezen kívül plusz 45 darab korrektúrázott fotó tartozik még a csomaghoz, amit szintén digitális formában kézhez kapunk, hogy minél nagyobb fotóalbumot állíthassunk össze erről a gyönyörű élményről. Természetesen egy ilyen komoly fotós csomaghoz már nem csak a fotózás és a kidolgozott képek járnak, hanem ennél sokkal több: a ruhák, amik kivétel nélkül kivételesek, a teljes smink és frizura, amivel tökéletes lehet minden apró részlet a képen, na meg persze még 6 db A4-es méretben előhívott fotó is belefér ebbe a pakkba, sőt, még egy 20×20-as fine art fotóalbum is, aminek önmagában 30 ezer forint az értéke.

A magam részéről én a középső csomagot választottam és remélem, hogy jól döntöttem. De ha mégis kevesellném a dolgot, akkor is van lehetőségem majd plusz fotókat vásárolni még retusálva, 3500 forintért. A referenciák és a honlap alapján minden bizonnyal jól választottam, de majd megírom az élménybeszámolómat, hogy milyen is volt igazán a szabadtéri kismama fotózás, amire úgy vágytam.