Szállás Harkányban, ahogy azt egy kimerült mérnök megérdemli

Építészmérnökként minden adódó lehetőséget meg kell ragadni, legyen szó akár egy irodaházról, akár egy melléképületről valaki kertjébe. Nem tehetem meg, hogy akár egyetlen munkát, megbízatást is elszalasszak, mert akkor egyrészt csorba esne a hírnevemen, másrészt pedig akkor a következő sem biztos, hogy megtalál. Viszont ez a tempó nem tartható örökké, aki így, két végéről égeti a gyertyát, annak egy idő után a szervezete benyújtja a számlát. Velem is ez történt, még szerencse, hogy nem lett komolyabb bajom. Azonban amikor már a megbízóm mondja, hogy menjek el kicsit pihenni, mert úgy nézek ki, mint egy élőhalott, az jelent valamit. Így hát végül hallgattam a jó szóra, még tippet is kaptam, hogy hol van a legjobb szállás Harkányban, ahol nagyszerűen ki lehet kapcsolódni. Talán előbb kellett volna észbe kapnom, remélem nem történt velem semmi maradandó…

Éppen egy elég nagy vállalat megbízásából dolgoztam, immáron többedszerre. Állításuk szerint annyira meg voltak elégedve a korábbi munkáimmal, hogy eszükbe se jutott más építészt megkeresni, egyből rám gondoltak. Meg is terveztem nekik az új irodaépületet, minimális módosítás után el is fogadták, én pedig az a típus vagyok, aki nem csak leadja a tervet, majd felszívódik, hanem az építkezés levezénylésében is aktívan szeretek részt venni. Pont ezzel volt a baj. Nappal a helyszínen tevékenykedtem, esténként pedig éjszakába nyúlóan rajzoltam. Csakhogy a testem ezt már nem bírta elviselni tovább, és egy nap rosszul lettem, össze is estem. Gyorsan bevittek az irodába, ahol nagy nehezen magamhoz tértem. Itt kaptam meg a vállalat igazgatójától, hogy úgy nézek ki, mint egy zombi, és pihennem kéne. Megesküdött, hogy személyesen fogja felügyelni az építést, csak az Isten szerelmére, tényleg vegyek ki egy hét szabadságot.

Mivel akkor éppen nem voltam semmivel sem elúszva, sőt, már jó előre dolgoztam, így megfogadtam a tanácsot, és eldöntöttem, hogy pihenni fogok kicsit. Az igazgató ajánlott egy remek helyet a kikapcsolódásra, elmondása alapján van egy nagyszerű szállás Harkányban, ahol még a hozzám hasonló élőholtat is kikupálják. Megkértem, hogy írja le nekem hol tudom elérni ezt a szuper hotelt, amit annyira ajánl. Elkérte a noteszemet és beleírta, majd barátilag hazazavart. Otthon azután felkerestem a leírt webes elérhetőséget, és valóban egy igen ígéretes wellnesshotel weboldalát hozta ki a böngésző. Minden volt, amire egy elgyötört, fáradt embernek csak szüksége lehet, szóval el is intéztem a foglalásomat, minél korábbi időpontra. A nejem is velem tartott, részint azért, hogy figyeljen rám, másrészről viszont azért, mert ő is megérdemelt már egy kis lazítást.

Az ott töltött két hét valami varázslatos volt, egyszerűen éreztem, hogy visszaköltözik az erő a testembe. Az úszás, a masszázs, az alvás, a jó étkezések mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy szépen lassan elkezdjem összeszedni magam. Végre nem kellett a munkámmal foglalkozni egy kicsit, és többet alhattam napi 4 óránál. Ebbe bárki tönkremenne, egyáltalán nem érzem magam gyengének vagy alkalmatlannak a történtek miatt. Egyszerűen csak nem figyeltem a testem jelzéseit, és ez lett a vége. Azóta sokkal jobban odafigyelek magamra, és amikor úgy érzem, hogy kezdek besokallni, akkor inkább félreteszem a munkát ahelyett, hogy még rákeményítenék egy kicsit. És ha legközelebb is a kimerülés fenyegetne, akkor újra ide fogunk ellátogatni, mert ez a legjobb szállás Harkányban, és csupa jó emlékkel a szívemben tértem haza innen. Meg kipihenve, ami a legeslegfontosabb szempont.