Tiszta épület seperc alatt

Mindig is lenyűgöztek Budapest varázslatos, eklektikus stílusban épült épületei. Persze, túlzás lenne azt mondani, hogy csak a főváros építészeti csodái vannak rám nagy hatással: ugyanúgy elragadónak találom Pécs vagy Szeged épületeit, mint például Eger, vagy Debrecen városképét.

Szerencsére, abban a kiváltságos helyzetben részesültem, hogy ez a fajta rajongásom a munkámmá válhatott: ugyanis Budapest egyik legszebb milleniumi épületében dolgozhattam.

Azelőtt soha nem indultam el otthonról széles mosollyal munkába, de ez az építészeti remekmű valahogy teljesen megváltoztatta még a hangulatomat is: ezek szerint mégiscsak van valami igazság abban, hogy a környezetünk befolyásolja a személyes közérzetünket, vagy akár még az érzékelésünket is.

Mielőtt azonban túlságosan filozofikusra fordítanám ezt a – rendkívül profánnak szánt – beszámolót, fontos megjegyezni, hogy nemrégiben egy kisebb felújítási munkálatra került sor az általam annyira imádott épület falai közt.

Mindezzel még nem is lenne semmi probléma, csakhogy a renováció miatt olyan mértékű por lepte el az előtermet, hogy a világ minden felmosójával és imádságával sem tudtuk maradéktalanul eltüntetni.

Nem is értettük, hogy miért nem a felújítással megbízott cég végezte a takarítást, de hát, ez már így alakult.

Sajnos, nem voltunk kimondottan jártasak a tisztítógépek témakörét illetően, ezért segítségre szorultunk: minden munkatárs végig kérdezgette az egész ismerősi körét, annak reményében, hogy hátha így hamarabb megtaláljuk a gyógyírt a por problémájára.

Végül nem a sok-sok kérdés, hanem az internet adta meg számunkra a “felszabadítást”: némi kutakodás után találtunk rá a https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/seprogep – re, amely minden várakozásunkat felülmúlta.

Külön érdekesnek találtuk, hogy a greenwaykft.hu oldalán nemcsak egy, hanem minimum ötféle seprőgép közül lehet választani.

Mindehhez pedig csak annyi a dolgunk, hogy a keresőbe beírjuk az előbb is említett https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/seprogep kifejezéseket, és máris kényünk-kedvünk szerint kiválaszthatjuk, hogy melyik seprőgép lenne számunkra a legideálisabb.

Mi, a munkatársakkal úgy voltunk vele, hogy ezt az óriási mennyiségű port csakis kizárólag egy ráülős seprőgéppel lehet majd eltüntetni.

Ezt a gondolatmenetet követve döntöttünk végül a TASKI balimat 6500 mellett, amely sokoldalúan felhasználható, illetve rendkívül kompakt takarító eszköz.

Leginkább azért nyerte el a tetszésünket (továbbá csodálatunkat) a greenwaykft.hu-ról rendelt gépezet, mert – minden előzetes tévhitünk ellenére – kül-és beltérben egyaránt alkalmazható.

Mindez pedig azt jelenti, hogy nem kell annyira a gép “testi épsége” miatt aggódni: kellően strapabíró eszközről van ugyanis szó, vagyis eléggé extrém mutatványokat kell vele művelni ahhoz, hogy bármiféle rongálást végezzünk rajta.

Be kell vallanom azért, hogy két különleges tulajdonságával szemben igencsak szkeptikusak voltunk: a greenwaykft.hu oldalán ugyanis az olvasható a gépről, hogy egyszerűen használható, valamint minden padlótípusnál hatékonyan alkalmazható.

Ez a két ígéret persze, csak akkor nyert igazolást, amikor a kollégákkal együtt nekiláttunk a kicsit sem várt takarítási folyamatoknak.

Legnagyobb meglepődésünkre ugyanis, bármelyikünk gond nélkül elboldogult vele, holott egyikünknek sincs jogosítványa ráülős seprőgépekre.

Pár nap alatt végeztünk az általam annyira nagyon imádott épület portalanításával: a greenwaykft.hu seprőgépe valójában olyan lehengerlő teljesítményt nyújtott, hogy a végén már nem tudtuk egyöntetően eldönteni: a felújítástól, vagy a takarítástól lett-e szebb az épület.

Mindenesetre, annyit elmondhatok, hogy a kifogástalan takarítás óta még nagyobb öröm ott dolgozni: renoválás ide vagy oda, a greenwaykft.hu-ról rendelt megbízható szerkezet nélkül nem sikerült volna ezt az élményt ilyen mértékben fokozni.

A seprőgépet egyébként elrejtettük az egyik teremőr szobájába, és néha megyünk vele egy kört, ha épp nincs jobb dolgunk.