Új munka, új munkaruha

Gyerekkorom óta foglalkoztatnak a modern épületek és a lakberendezés. Az egyik nagy álmom, hogy egyszer ez utóbbival foglalkozzak. Egyenlőre még sajnos nincs meg hozzá a fedezetem, hogy elindítsam a saját vállalkozásomat, így most egy levelezős szakon képzem magam addig is, amíg mellette gyűjtögetek rá egyéb munkákkal. Bár természetesen a régi, klasszikus, letisztult építmények is csodásak, engem az utóbbi időben a minimalista, elegánsan berendezett irodaházak és lakások hoznak lázba. Szeretem ha a színek tökéletes összhangban vannak, ha a dekoráció a falakon és a polcokon épp csak annyi, amennyi szükséges. Nem kedvelem se a csicsát, se a giccses lakásokat. Persze a legjobb az, ha mindenki a saját személyiségét tükrözi a berendezéssel, a bútorokkal és a színekkel, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz.

Mindenesetre a legújabb munkám tökéletes arra, hogy betekintést nyújtson a lakberendezés világába. Szó szerint. Ugyanis ablakmosóként kezdek jövő szerdától, egy tíz emeletes lakáson. Talán különös, hogy pont egy ilyen munkáért lelkesedek, de képzeljétek csak el: Egész nap odakintről figyelhetem majd miként rendezték be az emberek az ugyanolyan kialakítású, készen vett lakásaikat. Már az is sokat elárulhat valakiről, hogy szerelt e függönyt az ablakra, hogy tart e virágokat a párkányán, és hogy a szoba melyik részét világítja meg jobban. Én úgy gondolom, hogy már ezekből a megfigyelésekből is rengeteget hasznosíthatok majd a későbbi, lakberendezős munkám során. Most azonban még erre a munkára kell koncentrálnom. Olyannyira, hogy még munkaruhám sincs. A megbízóm ugyanis közölte, hogy szerezzem be magamnak a megfelelő felszereléseket, és majd utólag kifizetik.

Így hát, magam kutattam fel honnan szerezhetnék be mindent, és miután számos oldalt végig néztem, ráakadtam egy weboldalra, amelynek tetején az alábbi szavakat láttam: Munkacipő | Munkaruha | Védőeszköz | Lumax Pro. Pont ezt kerestem. Gyorsan végig is futottam a honlapot, és utána néztem miféle cégről van szó. Az alábbiakat találtam:

A Lumax Pro Kft egy 2004 óta a piacon lévő kereskedelmi vállalkozás, amelynek fő irányvonala az egyéni védőeszközök, a különböző munkaruházatok, és formaruházatok forgalmazása. Talán a vendéglátó ipari ruhák forgalmazásában a legkiemelkedőbbek, hiszen ennek külön kategóriát szentelnek a termékek között, illetve azt olvastam, hogy 2016 első hónapja óta a magas minőségű, olasz márka, a Giblor’s szálloda, illetve szakács ruházat magyarországi képviseleteként vannak jelen a piacon, valamint 2012 óta kizárólagos forgalmazói a Shoes For Crews csúszásgátlós cipőinek, amelyek kimondottan vendéglátásban dolgozóknak lettek kifejlesztve. Kíváncsiságból ellátogattam a Lumax Pro Facebook oldalára is, majd visszatértem a honlapra és tovább böngésztem. Az oldal egyébként nagyon igényes volt, könnyen átlátható és kezelhető, mindent pillanatok alatt meg lehetett találni a szűrők és a kereső segítségével. A ruhákhoz be lehet állítani méretet, színt, és sok egyebet, ami szintén megkönnyíti a keresgélést, ha valakinek konkrét elképzelése van egy termékkel kapcsolatban.

Egyébként ha valaki jobban kedveli a személyes vásárlást, a Lumax Pro üzlete megtalálható a belvárosban, a Bécsi úton, tehát könnyen elérhető, de szerintem szuper, hogy van webshop lehetőség is, ez mégiscsak könnyebbség ha valaki nem a belvárosban lakik. A termékeket kérhetjük házhoz szállítással, aminek teljesítési ideje, a raktáron való készlettől függően 2 nap és 2 hét között mozog. De a csomagunk érkezéséről vagy egyéb műszaki kérdés esetén tájékozódhatunk e-mailben is, az uzlet@lumaxpro.hu címen. Az oldalon kiemelik, hogy a Lumax Pro munkatársai mind kiemelkedő szaktudással rendelkeznek a munkaruhákkal és felszerelésekkel kapcsolatban.

Ami a választékot illeti, elég nagy, szerintem bárkinek érdemes lehet felnéznie a Munkacipő | Munkaruha | Védőeszköz | Lumax Pro oldalra, ha munkaruhát keres, bármi legyen is a foglalkozása. Mint említettem a vendéglátás az egyik fő területük, a másik pedig a munkavédelem, de ezen kívül is sok hasznos felszerelést találhatunk a Lumax Pro -nál. Persze az én munkámhoz leginkább a védőfelszerelések a fontosak, illetve egy kényelmes ruha, amiben könnyedén tudok mozogni. Ezért elkezdtem végig nézni a kategóriákat. A munkacipőkkel kezdtem, ahol találtam is egy csúszásbiztos cipővédőt, ami jól fog jönni az – esetlegesen nedves- állványokon történő mászkáláskor. A következő fül a kategóriáknál a munkaruházat volt. Itt kiválasztottam egy vízhatlan overallt, és betettem belőle kettőt a kosárba. A kínálat egyébként e kategóriában is hatalmas volt, az élelmiszeripari, egészségügyi és konyhai munkaruhákon túl láttam még fényvisszaverős ruhákat, melegítőket, aláöltözetet és sok egyebet. Mivel nekem ruhából nem volt szükségem másra, tovább léptem a következő kategóriára, a védőeszközökhöz. Itt is volt aztán miből válogatni, a védőkesztyűktől elkezdve, a légzésvédő maszkokon át, az önmentő készülékekig. Tulajdonképpen mindent megtaláltam, amire szükség van az ablakpucoláshoz, az összes hevedert, beülőt, derékövet, mászóeszközt, sisakot, karabinert és kötelet be tudtam szerezni. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan megy, azt hittem ezeket külön üzletekben kell majd megvásárolnom.

Végül a kiegészítők fül alatt is elnézelődtem egy darabig, de itt leginkább fejlámpákat, elsősegély felszerelést, takarító kellékeket, tisztítószereket, közúti jelző bójákat, illetve szorbenseket találtam.

Ezen felül a cég még a covid 19 vírussal szembeni védekezéshez is kínál felszerelést, például maszkokat, védőruhát és kézfertőtlenítőt.

A termékek között nem csak kategóriákként keresgélhetünk, de megnézhetjük az épp akciós termékek listáját is, illetve márkákra szűrve is nézelődhetünk. A legfőbb forgalmazott márkák között megtalálhatjuk a Jobman -t, a Uvex-et, a Karlowsky -t, a Cofra -t, a Honeywell -t, a Base -t, valamint a Shoes for Crews -t is. Ez utóbbiról a Lumax Pro oldalának munkavédelmi blogján részletesen is lehet olvasni.

A termékekre kattintva részletesebb leírást is kapunk, a ruhák anyagáról, arról, hogy milyen színben és méretben elérhetők, illetve hogy mikorra várható a szállítás. Továbbá azt is jelzi az oldal, hogy egy adott termék van e épp raktáron, vagy épp készlethiány van e belőle. Miután minden a kosaramban volt rá is mentem a rendelésre, ami szintén könnyen ment, kiválaszthattam, hogy előre szeretnék e fizetni bankkártyával, vagy átvételkor a futárnak készpénzben. Mellesleg az oldal jelezte a böngészés közben is, hogy milyen értékben kell még a kosaramba tenni termékeket ha kedvezményben szeretnék részesülni. A minimum rendelési összeg 5000 forint, így ha ez alatt szeretnénk vásárolni érdemes lehet ellátogatni a kereskedelmi üzletbe.

A Lumax Pro egy igen profi és megbízható üzlet benyomását keltette bennem már a rendeléskor is. Ha valaki munkaruhát, formaruhát vagy védőruhát keres, mindenképp csak ajánlani tudom.