Vacsorameghívás, házépítés, gázpalack

Idén belefogtunk végre az építkezésbe, Nagyon vártuk már, hogy eljöjjön ez a pillanat, de sok mindent kellett elintézni hozzá, hogy belefoghassunk. Eddig a szüleimmel éltem, de miután a nagyobb testvéreim elköltöztek otthonról, feleslegessé vált, hogy olyan hatalmas házban éljünk, így eladó sorba került a családi fészek. Kitaláltunk, hogy a szüleimmel egymás mellé építünk két kisebb házat, az egyikben ők fognak lakni, a másikban értelem szerint én, így mindenkinek meglesz a privát szférája, mégis egymás mellett leszünk, ha szükségünk van egymásra.

Szóval eladtuk a házat, kinéztük a telket és idén jutottunk el arra a szintre, hogy megkezdődjön az építkezés. Nagy szerencsénkre egy szuper építő brigádot találtunk, akik nagyon kedvesek is, és profin, időben végzik a feladatukat. Nagyon nehéz manapság jó építő ipari szakembereket találni, így nagyon boldogok vagyunk, hogy rájuk találtunk. A munkálatok szépen haladnak, így mindenki nyugodt. Sokat járok ki az építkezésre. Persze, egyértelmű, hogy ellenőrizni akarom, hogy hogyan mennek a munkálatok, de szeretek is ott lenni köztük, mert tényleg nagyon szimpatikus emberek, jókat szoktunk beszélgetni. Sőt, még néha jó tippeket, tanácsokat is adnak, ami külön jól jön.

Például, múltkor olyan kérdéssel fordultam hozzájuk, hogy honnan tudnék gyorsan és normális áron gázpalackot szerezni. Azért kellett, mert most egy albérletben lakunk, míg fel nem épül a ház és ott palackos a tűzhely, de kifogyott és én estére vacsoravendégeket vártam. Tudtam, hogy lassacskán a végére jár a palack töltöttsége, de nem foglalkoztam vele, és természetesen pont akkor ürült ki, amikor a legnagyobb szükségem lett volna rá.

Mivel tudom, hogy az építőipari munkások mindenféle hegesztésekhez szoktak gázpalackokat használni, reménykedtem benne, hogy tudnak nekem ajánlani egy céget, ahonnan be tudok szerezni palackot és nem is csalódtam. Megadták az elérhetőségét annak a telepnek, ahonnan ők szoktak rendelni, és felhívtam őket. Roppant segítőkészek voltak. Elmondtam, hogy nagy szükségem van még ma a gázpalackra, kértem, hogy segítsenek rajtam, mert nem szeretnék rendelt kajával felsülni. Szerencsére, mivel még délelőtt telefonáltam, meg tudták oldani, hogy délutánra nálam legyen a gázpalack, így meg tudtam főzni a vacsorát. Roppant hálás voltam a srácoknak ezért, mert nagy slamasztikából húztak ki. Ugyan is a főnökömet és a feleségét hívtam meg vacsorázni. Küszöbön van egy előléptetés a cégnél és nagyon fontos, hogy ez a vacsi jól sikerüljön, így nagy slamasztikából húztak ki azzal, hogy segítettek ezt megoldani, és főzéshez alkalmassá tették a konyhámat.

Ha jól sikerül az este, nagy lépést tehetek a karrierem építésében. Régóta várok egy ilyen lehetőségre és nem gondoltam volna, hogy pont egy gázpalack fog hozzásegíteni ahhoz, hogy éljek vele. az élet útja kifürkészhetetlenek.