Mindent beleadtam, Drotaverin lett a vége

Azt szokták mondani, az ember az első házát az ellenségének, a másodikat a barátjának, a harmadikat pedig önmagának építi. Nekem annyira határozott elképzelésem volt arról, hogy milyen otthont szeretnék, hogy azt gondoltam, ez a mondás rám biztosan nem vonatkozik. De hogy milyen nagyot tévedtem, ez csak akkor derült ki, amikor már baj volt.

Kezdjük azzal, hogy már telket találni sem egyszerű. Tudtam, hogy melyik Budapesti került, melyik részén szeretnék lakni, azt is, hogy mekkora legyen a házhely, de amit találtam az elképzeléseimnek megfelelően, az annyira horrorisztikus árban volt, hogy nem engedhettem meg magamnak. Itt kezdődtek az első problémák. Persze, nem olyan nagydolog, a mai stresszes világban egy-egy gyomorgörcsös délután simán belefér. Az ember bekap egy Drotaverint és megy tovább.

drotaverinAztán mikor meglett a telek, következett, hogy milyen ház legyen. Tudtam, hogy téglát szeretnék, mégpedig Ytongot, de ahány fórumot végigolvastam, ahány szakembert megkérdeztem, mindenki mást javasolt. Volt, aki a gerendára esküdött, volt, aki a Porotermre, végül úgy döntöttem, nem hagyom magam elbizonytalanítani, és az Ytongot választottam.

Apropó, kivitelező. Magyarországon nincsenek már építőipari szakemberek, mert mindenki külföldön dolgozik. Aki maradt, ahhoz vagy egy évre előre kell időpontot kérni, vagy kókler.

Nagy nehezen ezt is megtaláltam, de mire idáig eljutottam, már túl voltam egy lábon kihordott vesekövön. És arra már naponta több Drotaverint is be kell venni, nem elég egy-két szem.

Ezen a ponton elkezdtem félteni az egészségemet, de ha már belefogtam, végig akartam csinálni. Pedig csak innen következett a java. A dolgok sosem úgy mennek, hogyan az ember elképzelte, ha mégis, akkor valami más szúródik el egyidejűleg, szóval öregedtem vagy 10 évet az elmúlt pár hónapban. Mire álltak a falak, már teljesen kikészültek az idegeim, és akkor még bele se gondoltam, mi lesz, ha majd be kell rendezni. Ott még több a választási lehetőség, még több az idegeskedés. Főleg a hosszú élettartamú, nagy összegű bátoroknál hullik az ember haja, hogy jól döntsön, mint például a konyhabútor.

15 hónap alatt épült fel a ház, azt senki ne kérdezze miért, de megvan és csodálatos. Az hogy mibe került anyagilag és idegileg, szintén maradjon költői kérdés.

Az viszont óriási előny, hogy mivel Drotaverin függő lettem a végére, a neten addig kutakodtam, míg találtam egy online patikát, ahonnan sorban állás nélkül be tudom szerezni az adagomat, ezzel legalább kímélve az idegrendszeremet.

Ha téged is érdekel, ITT tudsz szétnézni az online patikában.