Magánnyomozó Budapesten

Az életben komoly kihívások elé állítanak minket, azt hiszem, néha túlzottan gyakran is.

magánnyomozó BudapestAmiről most beszélek, szerencsére nem az én történetem, hanem egy barátommal esett meg.

Történt ugyanis, hogy ennek a barátomnak egy kis vállalkozása van, egy kis közért a belvárosban.

Nem franchise tag, de egy egészen hangulatos és jó árakat kínáló kis boltocska, amiben az édességektől elkezdve a főzéshez nélkülözhetetlen alapanyagokon át egészen a különleges belga csokikig és tisztítószerekig minden megtalálható. Szóval olyan hely, ahova ha bemész, mindent be tudsz szerezni. Ráadásul éjjel-nappali. Szóval ez is egy komoly előnye.

Már csinálja vagy tíz éve, és jól megy neki, van egy szilárd vásárlói köre, a környéken élők mind odajárnak hozzá, sok idős nénike kifejezetten nála veszi az újságot minden reggel. Szóval olyan igazi, harmonikus kapcsolata van a környezetével. Mindenki szereti a kisboltot, ahová bármikor be lehet menni, mert mindig nyitva van, és úgyis be lehet szerezni, amire szükség van.

Csakhogy aztán nem régen a felette lakó család eladta a lakását egy férfinek, aki pedig komoly építészeti munkálatokba akart belefogni. Sőt, nem csak hogy akart, hanem hozzá is látott.

A probléma azonban az volt, hogy ezek a munkálatok teljes mértékben akadályozták a bolt működését. A munkások a folyton a bolt előtt pakolták a különböző eszközöket, falakat bontottak, méghozzá olyanokat is, amelyek már ennek a barátomnak az ingatlanrészét is érintették.

Ő pedig hiába próbált beszélni ezzel az új tulajdonossal, az hihetetlen módon lekezelően beszélt vele. Elmondta, hogy neki semmi köze az ő ingatlanjához, meg hogy miként újítja fel, illetve valami papírokat is mutogatott, amik alapján – szerinte – joga van ezekhez a munkálatokhoz. Meg hogy ő már kifizette az építészcéget is, és így tovább.

Szóval ez a barátom eléggé elkeseredett, hiszen úgy tűnt, nincs mit tennie ez ügyben. No meg hiszen mit is értett ő jogi dolgokhoz, építészeti engedélyekhez.

Szóval így panaszolgatta ezt a bánatát mindenkinek, mert úgy tűnt, el kell tűrnie, hogy ellehetetleníti a felette lakó szomszédja.

Csakhogy aztán egyszer, amikor egy nagyobb társaságban mesélte ugyanezt el, az egyik közös ismerősünk felvetette, hogy attól, hogy az a férfi azt mondta, jogilag rendben van ez a dolog, attól még nem biztos, hogy így is van. Ugye? Milyen logikus felvetés? Pedig korábban mindenki, köztük én is, elhittük a barátomnak, hogy tényleg nincs mit tennie.

Ez a közös ismerős végül azt javasolta, hogy fogadjon fel egy szakembert, olyat, aki jártas a jogi procedúrákban, és utána tud járni ezeknek a dolgoknak. Hát végülis csak van egy magánnyomozó Budapesten, nem?

Eleinte vicces ötletnek hangzott, furának meg kissé filmesnek, de végül csak rákeresett valaki a telóján, és ha hiszitek, ha nem, tényleg van magánnyomozó Budapesten. Méghozzá olyan, akinek a felesége ügyvéd, és együtt dolgoznak, tehát valóban utánajárhatnak ezeknek a jogi útvesztőknek. A honlapukon részletesen leírják, hogy milyen mély és naprakész ismeretekre van szüksége egy magánnyomozónak, s bizony, ennek része az is, hogy utánajár az ilyen kétes ügyeknek, és a megbízónak feltárja a valós tényállásokat.

Na, ez a barátom most fog beszélni ezzel a nyomozóval, hiszen a honlap szolgáltatásait elnézve valószínűsíthető, hogy ez a detektív kompetens ilyen ügyekben is, hiszen ha valaki a polgári peres ügyektől elkezdve, a biztosítási csalásokon át, egészen a környezettanulmányokig mindenben jártas és naprakész, akkor valószínűsíthető minden reményeink szerint, hogy ilyen témában is tud megoldást javasolni. Ugyanis az előzetes egyeztetések alapján nagyon bíztatónak nevezte a helyzetet a szakember. Úgy néz ki, hogy mégsem egészen szabályos az, ahogy átalakítja a lakását a barátom üzletének kárára.

Reméljük a legjobbakat, sokat várunk ettől a megoldástól, hiszen az emberek tele vannak előítéletekkel meg sztereotípiákkal, ha azt a szót hallják: magánnyomozó. De látva a leírásokat, hogy milyen komoly hátér szükségeltetik hozzá, egészen megváltozott a hozzáállásom ehhez az egész dologhoz. Most már sokkal inkább hivatásként tekintek rá. Remélem, aki ezt most olvassa, szintén másként tekint ezután a magánnyomozókra. Az én szememben ez most már egy egészen tiszteletre méltó és igenis nagy tudást megkívánó munkakörként jelenik meg. Már csak azt remélem, hogy sikerül megoldania a barátom problémáját.