Zugló titkai – mit rejtenek a mesélő épületek?

A Magyarországon élők mind egyetérthetnek abban, hogy Budapest egy gyönyörű város, tele az eseménydús történelmünk számos lenyomatával. Az épületek sebei a kilátástalan időkről mesélnek, a házak szinte megszólalnak, a diadalmas eseményekre rengeteg tábla emlékeztet azok falaira szerelve. Az ablakokból már nem lőfegyverek lógnak ki, hanem a szélben lengedező kedves muskátlik szemlélik a járókelőket. A város ma már biztonságos, barátságos, és a turisták előszeretettel látogatják, ámuldozva sokszínűségén.

Zugló – aminek régi német neve egyébként Lerchenfeld – a főváros pesti oldalán található legnépesebb kerület, a fővárost tekintve pedig a harmadik. Bár nem számít külkerületnek, találhatunk benne kertes, családi, polgári, és panel lakásokat is, tehát kifejezetten vegyes épületeit tekintve. Határos a belvárosi hetedik, és hatodik kerülettel, a városliget közelsége miatt rengeteg villa található benne. Nagyságát nézve közepes méretű, területe 18,15 km², és nyolc városrészre osztható.

A városligetet szokás Pest tüdejének is nevezni nagyjából kettőszáz hektárnyi zöld területe miatt. Egyedülálló szépségét a városligeti tó képe adja, de megtalálhatóak benne olyan épületek, amik nem csak, hogy történelmi szempontból is kirívó értéket képviselnek, hanem esztétikailag is megállják a helyüket bármilyen képeslapon. A Műcsarnok, a Vajdahunyadvár ami a Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak ad helyet, a Gundel étterem, a Széchenyi fürdő is itt található meg, a közelben pedig a Fővárosi Állat- És Növénykert, és a Fővárosi Nagycirkusz. A múzeumnegyed kiegészül a Szépművészeti Múzeum, Közlekedési Múzeum, Magyar Állami Földtani Intézet, Magyar Vasúttörténeti Park épületével.

A Hősök terének ikonikus félköre a Millenniumi emlékművet jelöli, az előtte fekvő Andrássy úttal együtt pedig a Világörökség része.

Az én személyes kedvencem a neobarokk stílusban épült Stefánia Palota. A a 19. század végén úri kaszinóként működött, 1947 óta napjainkig a Magyar Honvédség (illetve a Magyar Néphadsereg) tulajdonában van, a szomszédos Honvéd Kulturális Központtal egy intézményt alkotnak. 
A kor változásait követve a kaszinó mindinkább az ipari mágnások találkahelyévé is vált. A második világháború alatt súlyos károkat szenvedett az akkor még Park Club néven futó épület, ami eredetileg Báró Aczél Béla kezdeményezésé nyílt, hogy a főúri rendnek is legyen egy hozzá méltó nyári társasági helyszíne a Margit-szigeten kívül is. Jelenlegi nevét 1939 óta viseli.

Ötszázötven méterre, nagyjából hét perc sétára található az Ilka utcában a pc mentor laptop szerviz zuglói irodája (ugyanis budán is van egy). A szerencsés elhelyezkedésű szerviz könnyen megközelíthető egyes villamossal a Zugló Vasútállomás megállóban, a hetvenötös, és hetvenkettes trolival pedig a Stefánia út/Thököly úton leszállva. Egyéb lehetőségek még az 5, 7, 7E, 8E, 108E, 133E, 110, és 122-es buszokkal mindkét irányból, autóval pedig a Keleti Pályaudvar, a Bosnyák tér, a Papp László Sportaréna, és az M3 autópálya irányából juthatunk el a pc mentor laptop szerviz zuglói üzletébe. Hétfőtől péntekig reggel nyolc, és este hat óra között a parkolás fizetős.
A szerviz rendkívül igényesen van berendezve, kifejezetten letisztult, modern hatású. Az itt dolgozó szakembereknek ugyan még nincs táblája a ház falán, de abban biztos lehet mindenki, hogy átlagon felül értenek a munkájukhoz.
Az üzlet hétfőtől péntekig reggel kilenc és este hét óra között tart nyitva, szombaton pedig délután egyig. A honlapukon minden hasznos információt megtalálunk telefonszámtól elkezdve az e-mailen át egészen a díjszabásig, ami itt érhető el: laptop szerviz zugló.

Ha épp a zuglóban sétálunk, a nevezetességek megtekintése mellett mindenképpen ugorjunk be a PC mentorhoz; laptopunk szervizelése soha nem árthat.

laptop szerviz zugló