Hogyan építsünk be műanyag ablakot megfelelően?

Minden felújításnak megvannak a ma nehézségei, az egyik legnagyobb nehézség talán a nyílászárók cseréje, modernizálása. Hiszen hiába a korszerű fűtőrendszer, hiába cseréljük le a fűtőtesteket, ha az ajtón, ablakokon keresztül kiszökik a levegő. Mi a mostani felújításra a régi, zsanéros ablakainkat szeretnénk kicserélni jól szigetelő, új műanyagok ablakokra.

műanyag ablak beépítése
műanyag ablak beépítése

A műanyag ablak beépítése azonban több kihívással jár, mint először gondolnánk. Az első és legfontosabb tényező, amire mindenképpen figyelni kell, az ablakok megfelelő beállítása, hogy a kívánt szigetelést elérhessük. Műanyag ablak beépítésénél először (értelem szerűen) a régi ablakot kell eltávolítanunk. Többféleképpen lehet ezzel próbálkozni. A legegyszerűbb talán az, ha a régi ablakot egy az egyben kibontjuk a falból. A korábbi ablak helyén keletkezett lyukat pedig kvázi betömhetjük az új nyílászáróval. A másik lehetőség, hogy az ablak keretet megtartjuk, de ez több rizikót rejt az új ablak beépítésekor, ezért kevésbé gyakran szokták alkalmazni ezt a technikát. Rossz hír, hogy ha tényleg lelkiismeretesen akarunk eljárni, akkor sokszor a falazatot is meg kell bontanunk. Csak akkor kezdődhet meg ugyanis a műanyag ablak beépítése, ha mindent eltávolítottunk, ami a korábbi nyílászáróhoz tartozott.

Ugye hogy nem hangzik egyszerűen a nyílászárók korszerűsítése? Talán banálisnak hangzik elsőre, mégis, érdemes ráfordítani az időt és energiát a megfelelő eredmény eléréséhez. Nekem nagy segítség volt a http://muanyagablakom.hu/ , rengeteg hasznos tanáccsal látott el a felújítás idejére. Vessetek egy pillantást ti is az oldalra, nem kerül semmibe, és hihetetlenül sok ügyes praktikát leshettek el cserébe!