Végre saját cégünk van, és sikerült székhelyet is találnunk hozzá!

Az építészetnek sok buktatója van, de gondoskodhatunk arról, hogyha a munka tele van kihívásokkal, akkor a cégalapítás könnyű legyen. Már írtam nektek korábban arról, hogy az építészet tele van buktatókkal, ezt itt olvashatjátok.

Természetesen rengeteg buktató rejlik ebben a munkakörben, hiszen elég csak egyetlen aprócska hiba, és az egész épület, amit nagy gonddal terveztünk, összeomolhat. Nagyon felelősségteljes, nagy precizitást igénylő munka a miénk.

Amikor egy tervet készítek, rendszerint egyezettek kollégákkal, szakmabeli barátokkal egy jó sör mellett, hiszen bármennyire is biztos vagyok a dolgomban, bennem van a félsz, hogy valamit elrontottam, és nem veszem észre, ezért a terveinket mindig megosztjuk egymással, mindig átnézzük, amit a másik csinált. Ebben nincsen semmi üzleti, csupán barátok vagyunk és ilyen módon segítünk egymásnak, hogy jobban tudjunk érvényesülni a munkánkban.

Már többször is megfordult a fejünkben, hogy saját vállalkozásba kellene kezdeni, de sosem vittük tovább a gondolatot egy kósza tervnél.

Most viszont úgy döntöttünk, hogy itt az ideje, komolyabban elkezdtünk azzal foglalkozni, hogy milyen cégünk lehetne, mi lenne a neve, kik lennének a tagjaink, sőt, még annak is utánanéztünk, hogy milyen cégforma felelne meg a legjobban a számunkra. Ezek nem valami bonyolult dolgok, de arra kellett rájönnünk, hogy fogalmunk sincsen, hogyan megy a cég bejegyzése, és ha komolyan gondoljuk a dolgot, milyen lépéseknek kell eleget tennünk.

Sűrűn találkozunk, havonta 2 alkalommal össze szoktunk ülni, ezek a kezdetben kötetlen baráti beszélgetések pedig egyre inkább a közös cég gondolata felé terelődtek, és most ott tartunk, hogy tényleg meg fogjuk valósítani a terveinket, és egy közös céget fogunk alapítani.

Mivel inkább az építészethez értünk, felkerestük a Székhelyszolgáltatás és INGYEN cégalapítás/módosítás. | topcegalapitas.eu oldalt.

Minden vállalkozásnak kell egy székhely, és mivel mi gyakorlatilag az egész ország területén szeretnénk működni, és megbízásokat teljesíteni, azt láttuk a legjobb megoldásnak, ha egy székhelyszolgáltatást választunk.

Ez azt jelenti, hogy ide lesz bejegyezve a cégünk, ide kapjuk a hivatalos leveleket, tarthatunk itt is megbeszéléseket, és a székhellyel járó összes feladatot a topcegalapitas.eu fogja végezni.

Van Újlengyelben és Budapesten is székhelyük, mi az utóbbit választottuk, nekünk ez nagy presztizs értékkel bír.

Itt az oldalon megnéztük, hogy mik a cégalapítás lépései, hogy mire kell figyelni, de úgy döntöttünk, hogy nem fogunk rizikót vállalni és mivel a székhely mellé úgyis ingyen van, a segítségüket fogjuk kérni a cég bejegyzésében is.

Az új cégünk megalapításában nagyon sokat segítettek, egyeztettünk egy interjú időpontot, amikor mindent megbeszéltünk, kitöltöttük, aláírtuk a papírokat, a cég pedig minden mást elintézett nekünk.

Nagyon sokat segítettek ezzel, a cégünk bejegyzésre került, és ugyan még sok dolgunk van egymás közt, és sok teendőnk van, hogy legyen elég munkánk is, de az első lépésekkel megvagyunk, és elmondhatjuk magunkról: végre cégtulajdonosok lettünk. Ezt adta nekünk a Székhelyszolgáltatás és INGYEN cégalapítás/módosítás. | topcegalapitas.eu oldal.